Polițiștii greci au intervenit în forță împotriva migranților de pe insula Samos

Publicat:

Poliţia din Grecia a tras cu gaze lacrimogene, joi, asupra migranţilor care protestau împotriva detenţiei lor şi condiţiilor de viaţă dintr-o tabără de migranţi din insula Samos, în nordul Mării Egee, au anunţat oficiali greci, informează Reuters, potrivit agerpres.

În jur de 300 de oameni, majoritatea africani, s-au adunat în afara taberei din Vathy, cerând să li se permită să părăsească insula, potrivit unui oficial al poliţiei. Acesta a spus că au existat scurte confruntări între poliţie şi protestatari.


Citește și: Stare de urgenţă în Australia din cauza incendiilor de vegetație

Tabăra pentru migranţi din Samos are capacităţi pentru găzduirea a 650 de persoane, însă este mult suprapopulată, la fel ca majoritatea taberelor pentru migranţi din Grecia.

Organizaţiile pentru apărarea drepturilor omului critică de multă vreme Grecia – care a fost principala poartă de intrare în Uniunea Europeană (UE) pentru mai mult de un milion de oameni ce fugeau de conflictele armate din ţările lor în perioada 2015-2016 – pentru modul în care a gestionat criza migraţiei şi pentru taberele de migranţi suprapopulate.

Grecia continuă să se afle în prima linie a crizei migraţiei în Europa şi cunoaşte în acest an o majorare a numărului de sosiri de migranţi prin Turcia.

Guvernul conservator din Grecia, ales în iulie, a adoptat o atitudine mai fermă comparativ cu executivul precedent, mai de stânga şi care este criticat că a adoptat o aşa-zisă politică a “porţilor deschise” în faţa sosirilor de migranţi.

Citește și: Pus sub acuzare de Camera Reprezentanţilor, Trump va fi judecat în Senatul controlat de republicani

Actualul guvern, care de asemenea i-a clasat pe majoritatea celor sosiţi recent drept “migranţi economici” şi nu refugiaţi, a anunţat că intenţionează să închidă taberele pentru refugiaţi suprapopulate din insulele Mării Egee şi să le înlocuiască prin centre de primire restrictive care să proceseze noile sosiri.

Este planificat ca 20.000 de oameni să fie mutaţi în Grecia continentală până la sfârşitul acestui an, urmând ca noile facilităţi să fie gata până în iulie 2020.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.