Polițiștii italieni au arestat un marocan, bănuit de legături cu ISIS – FOTO

Publicat:

Poliţia antiteroristă italiană a anunţat miercuri arestarea unui cetăţean italian de origine marocană suspectat de apartenenţă la organizaţia jihadistă Stat Islamic (SI), şi anchetarea complicilor săi, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Potrivit comunicatului poliţiei, Elmahdi Halili, în vârstă de 23 de ani, a fost arestat la Torino, în nordul ţării.


Citește și: Două avioane de pasageri s-au ciocnit pe cel mai mare aeroport din Israel – FOTO/VIDEO

Halili a fost condamnat în 2015 la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru ‘instigare la terorism’ prin site-ul pe care îl administra. În postările sale, el lăuda Statul Islamic şi unele din atacurile comise de acesta sau de adepţii săi în Europa.

Elmahdi Halili, il 23enne italo-marocchino arrestato dalla Polizia al termine di un’indagine dell’Antiterrorismo coordinata dalla procura di Torino, in una foto diffusa il 28 marzo 2018.
ANSA/ UFFICIO STAMPA POLIZIA

Operaţiunea poliţiei, în care au fost percheziţionate 13 locuinţe, a vizat un număr neprecizat de alte persoane, atât străini, cât şi italieni, unii dintre ei convertiţi la islam şi făcând parte dintr-o ‘campanie de radicalizare’.

Într-un interviu publicat miercuri în cotidianul torinez La Stampa, ministrul de interne Marco Minniti a declarat că, în prezent, ameninţarea reprezentată de susţinători ai Statului Islamic este mai ridicată ca oricând în Italia.

Aceasta se explică prin faptul că a crescut numărul luptătorilor străini care încearcă să revină în Europa via Italia după înfrângerile suferite de SI în Irak şi Siria.

Citește și: Două avioane de pasageri s-au ciocnit pe cel mai mare aeroport din Israel – FOTO/VIDEO

Operaţiunea de miercuri este cea mai recentă dintr-o serie de arestări operate de poliţia italiană împotriva unor persoane suspectate că sprijină SI.

Marţi, la Foggia, în sudul ţării, poliţia a arestat un bărbat de origine egipteană suspectat de apartenenţă la Stat Islamic şi de îndoctrinarea unor copii în centrul cultural pe care îl conducea. Bărbatul îi încuraja pe copii să omoare oameni de altă religie decât cea musulmană, a precizat poliţia.

La 15 martie, aceasta a reţinut, pe baza unor informaţii venite de la FBI, un bărbat de origine letonă care pregătea bombe artizanale şi avea în plan un atac împotriva unei grădiniţe.

În ultimele luni, Italia a accelerat expulzările de cetăţeni străini consideraţi o ameninţare pentru securitatea naţională. Până în prezent, în 2018 au fost expulzaţi 29 de străini, majoritatea marocani, comparativ cu 132 în întregul an precedent. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.