Poliţiştii români şi britanici au destructurat o reţea de trafic de persoane

Publicat:

Poliţia britanică a arestat joi 17 persoane la Londra în cadrul unei operaţiuni împotriva traficului de persoane şi în urma căreia au fost salvate 29 de femei, relatează agenţiile EFE şi Press Association, potrivit agerpres.

Cele 29 de victime, cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, au fost eliberate de agenţii Poliţiei Metropolitane din Londra (Met) cu sprijinul poliţiei române.


Citește și: SUA anunță câți militari vor fi păstrați în Siria

Operaţiunea s-a desfăşurat în mai multe cartiere din Londra, unde au fost efectuate 16 percheziţii. Suspecţii, cu vârste cuprinse între 17 şi 50 de ani, au fost arestaţi sub acuzaţia de implicare în activităţi de sclavie modernă, prostituţie, delicte legate de droguri şi posesie de arme paralizante.

Arestările au fost efectuate în urma unei investigaţii internaţionale în care au fost implicate poliţia britanică, poliţia română, Ambasada României la Londra şi Europol, acţiunea fiind de asemenea sprijinită de mai multe organizaţii de ajutorare a victimelor sclaviei moderne, precum cea denumită ‘Refuge’.

Citește și: Tusk: Odată ieșită din UE, Marea Britanie va fi un ‘jucător de mâna a doua’

”Poliţia Metropolitană din Londra recunoaşte gravitatea fenomenului sclaviei moderne şi efectul ei asupra vieţii oamenilor”, a declarat detectivul Richard McDonagh, membru al unităţii poliţiei britanice de combatere a sclaviei moderne.

La rândul său, un purtător de cuvânt al poliţiei române a declarat presei britanice că această operaţiune este un exemplu de ”cooperare bilaterală excelentă, organizată în mod simultan în ambele ţări şi în perfectă coordonare”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.