Poliţiştii ruşi care au percheziţionat apartamentul unei aliate de-ale lui Navalnîi, întâmpinaţi cu un recital de pian

Publicat:

Anchetatorii ruşi care au percheziţionat apartamentul din Moscova al unei aliate a opozantului Aleksei Navalnîi au fost primiţi miercuri seară într-un mod cu totul neobişnuit – cu un recital de pian – de activista Anastasia Vasilieva, pe care mai târziu au arestat-o, relatează Reuters joi, potrivit agerpres.  

Poliţia îi vizează pe aliaţii lui Navalnîi după ce zeci de mii de oameni au ieşit sâmbătă în stradă pentru a cere eliberarea opozantului din închisoare, ceea ce un judecător a refuzat joi.


Citește și : Atena vrea să trimită patrule de poliţie în univesităţile şi campusurile elene! Mii de studenţi protestează împotriva legii

Aliaţii lui Aleksei Navalnîi au lansat un apel la organizarea de noi proteste în acest weekend.

Poliţia din Moscova a mers la apartamentul din Moscova al Anastasiei Vasilieva, şefa sindicatului Alianţa doctorilor ruşi şi o aliată apropiată a lui Navalnîi, miercuri seară.

Într-o înregistrare a momentului se poate vedea cum Vasilieva cântă Beethoven în timp ce poliţia o informează că îi va percheziţiona apartamentul.

Vasilieva continuă să cânte, acoperind pentru o vreme cuvintele unei poliţiste care o informează că trebuie să-şi predea toate dispozitivele electronice. Ea se opreşte apoi din cântat şi întreabă dacă o va aplauda cineva, ceea ce nu se întâmplă.

Avocatul Dmitri Djulai a postat pe Facebook că anchetatorii au reţinut-o ulterior pe Vasilieva timp de 48 de ore în legătură cu presupuse încălcări nespecificate ale reglementărilor privind COVID-19.

Momentul în care activista a fost reţinută a fost şi el filmat.

“Arestarea ei a fost inadecvată şi o răzbunare stupidă pentru activităţile ei privind drepturile omului”, a scris Djulai.

“Cei doi copii ai Anastasiei, ambii minori, au fost lăsaţi acasă, iar mâine pacienţii ei nu vor putea să o vadă”, a adăugat el.

Citește și : De ce cred unii oameni de ştiinţă că mutaţia britanică a coronaviruslui ar putea fi mai periculoasă?

Anastasia Vasilieva l-a tratat pe Navalnîi în 2017 după ce a suferit o arsură chimică gravă la ochiul drept în urma unei agresiuni din partea unor activişti pro-Kremlin.

Într-o înregistrare video pe care a realizat-o miercuri înainte de a fi arestată, ea le-a cerut oamenilor să nu le fie frică şi să iasă duminică în stradă pentru a cere ca Navalnîi să fie eliberat din închisoare. “Sper să ne întâlnim acolo. La revedere”, a mai spus ea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.