Poliţiştii turci dau o lovitură grea traficanţilor de artă. Peste 26.000 de obiecte antice au fost confiscate

Publicat:

Poliţiştii turci au confiscat, joi, peste 26.000 de obiecte antice în timpul unei descinderi masive împotriva traficanţilor de artă, a informat agenţia de ştiri Dogan, preluată de AFP, potrivit agerpres.

Au fost confiscate 26.456 de piese şi 13 persoane suspectate a fi traficanţi au fost arestate la Istanbul, a relatat Dogan, potrivit căreia este vorba de cea mai amplă operaţiune de acest fel din istoria Turciei.


Citeşte şi: Igor Dodon: ‘Să fi avut împuternicirile necesare, demult îl declaram pe Traian Băsescu persona non-grata’

Printre obiectele confiscate se află bijuterii, figurine, pumnale sau chiar un bust, potrivit imaginilor difuzate de agenţie.

Deţinătoare a unui patrimoniu arheologic impresionant, Turcia duce o luptă nemiloasă împotriva traficului, de la turistul simplu care culege o piatră când vizitează un templu roman până la reţelele de crimă organizată care îşi vând prada în afara ţării, scrie AFP.

Citeşte şi: Descoperire HORROR într-o staţiune celebră din Mexic. 6 cadavre au fost găsite spânzurate de poduri

Detectivii de la Ministerul Culturii încearcă de ani de zile să găsească şi să recupereze mai multe opere vechi vândute în întreaga lume de către traficanţii de artă.

În septembrie, un sarcofag roman împodobit cu sculpturi reprezentând Cele douăsprezece munci ale lui Hercule a fost repatriat cu mare fanfară în Turcia din Elveţia, mai scrie agenţia franceză de presă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.