X

Politolog: tentativa de asasinat asupra lui Trump va fi decisivă asupra alegerilor prezidențiale americane

Politolog: tentativa de asasinat asupra lui Trump va fi decisivă asupra alegerilor prezidențiale americane

Politologul Remus Ştefureac, directorul INSCOP, a declarat, duminică, cu privire la tentativa de asasinat a fostului președinte american Donald Trump că va avea implicații decisive asupra alegerilor prezidențiale americane din noiembrie, care l-ar putea da câștigător pe candidatul republican, „cu un grad uriaș de probabilitate”.

Tentativa de asasinare a lui Donald Trump este un eveniment cu implicații decisive asupra alegerilor prezidențiale americane din noiembrie”, a scris politologul Remus Ştefureac, directorul INSCOP, pe pagina sa de Facebook, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Analistul politic a analizat o imagine de după atacul armat, despre care spune că va fi singura relevantă în campania electorală din SUA.

Fotografia care arată un Donald Trump protejat de agentii Serviciului Secret, însângerat, dar sfidător și victorios, cu steagul american deasupra capului va fi singura imagine de campanie relevantă. Și o fotografie cu adevărat istorică în cultura americană și globală”, a susținut Ştefureac.

Remus Ştefureac consideră că tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump „a dat verdictul” cu privire la rezultatele alegerilor prezidențiale americane din acest an, care l-ar putea da învingător, „cu un grad uriaș de probabilitate”,

În urma cu 3 luni, candidatul republican era favorit în toate cele 7 state cheie care decid rezultatul alegerilor. Problemele președintelui Joe Biden au amplificat această tendință. Tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump a dat verdictul. America va avea probabil al doilea președinte din istorie care câștiga un nou mandat după un eșec electoral anterior.

America și lumea tocmai au aflat cu luni în avans, cu un grad uriaș de probabilitate, cine va fi viitorul președinte al SUA. Este o informație crucială care, paradoxal, va ajuta la o tranziție mai lină pentru ca toți au timp să se pregătească de schimbări strategice. Și, ca orice schimbare, acesta vine cu amenințări, dar și cu oportunități semnificative”, a mai spus analistul politic.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Amintim că fostul președinte american Donald Trump a fost ținta unei tentative de asasinat în timp ce se adresa mulțumii de pe scenă, la un miting electoral din Pennsylvania. Un glonț l-a atins pe politicianul republican în lobul urechii. Serviciile de Securitate l-au scos de urgență de pe scena pe Trump.

Trump a declarat pe social media că a fost împușcat și lovit de un glonț în „partea superioară a urechii mele drepte”. Serviciul Secret a declarat că fostul președinte este în siguranță după ce a fost coborât de urgență de pe scenă cu sânge pe față. Un purtător de cuvânt a declarat că Trump este „bine” după „actul atroce”.  

Tags: INSCOPRemus ȘtefureacTrump
Externe