X

Polonia a încheiat construcţia gardului de la frontiera cu Belarusul

Polonia a încheiat construcţia unui gard de 187 de km la frontiera cu Belarusul, pentru a împiedica trecerea migranţilor, a anunţat miercuri premierul Morawiecki, cu ocazia unei vizite la punctul de trecere a frontierei de la Kuznica, transmite dpa, potrivit agerpres

Polonia are o graniţă de 418 km cu Belarusul, dar cu excepţia porţiunii protejate de gard traseul trece mai ales prin lacuri şi râuri.

Citește și : Medvedev: Orice încercare de intruziune în Crimeea ar putea declanşa al treilea război mondial

Anul trecut, mii de migranţi din Orientul Mijlociu au ajuns în zona respectivă; au existat acuzaţii că ei au fost invitaţi şi transportaţi la frontieră de autorităţile de la Minsk. Frontiera de est a Poloniei este şi a Uniunii Europene, iar criza respectivă a fost considerată ca o reacţie a Belarusului la sancţiunile impuse de la Bruxelles.

Mulţi din cei care încercau să intre în Polonia sosiseră din zone de război, ceea ce a pus guvernul de la Varşovia în situaţia dificilă de a returna refugiaţi care încercau să scape cu viaţă sau a accepta intrarea în ţară a unui flux necontrolat de migranţi.

Situaţia a atins apogeul tensiunilor în vara şi toamna lui 2021 şi s-a relaxat în iarnă. Acum, când vremea se încălzeşte din nou, autorităţile poloneze semnalează că numărul de migranţi este din nou în creştere.

Citește și : Un politician proeminent din opoziția rusească, reținut la Moscova

 

Forţele poloneze au instalat un gard improvizat la frontieră în august anul trecut, iar în ianuarie au început înlocuirea lui cu o construcţie metalică definitivă, cu senzori de mişcare şi camere de luat vederi, înaltă de 5,5 metri. Costul prevăzut în buget este de 366 de milioane de euro.

Tags: belarusKuznicaMorawieckiOrientul MijlociuPolonia
Categorii: Diaspora