X

Polonia arestează un rus acuzat că este membru ISIS

Polonia arestează un rus acuzat că este membru ISIS

Agenţia pentru securitate internă (ABW) a Poloniei a arestat un cetăţean rus acuzat că este membru al grupării Stat Islamic (SI), a anunţat joi într-un comunicat serviciul naţional de procuratură, transmite Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

“Procurorul (…) l-a acuzat pe cel arestat că face parte din grupurile armate din Republica Arabă Siriană care urmăresc comiterea de infracţiuni cu caracter terorist”, a scris procuratura într-un comunicat.

Citeşte şi: Serebrian îi ironizează pe separatişti: Putin s-ar putea să „scape o lacrimă” pentru Transnistria – Stiripesurse.md

Potrivit acestuia, înainte de a se alătura Statului Islamic, cel arestat a făcut parte din organizaţiile teroriste Jabhat al-Nusra (Frontul al-Nusra, aripa siriană a Al-Qaida) şi din Al-Qaida.

Arestat deocamdată preventiv pentru trei luni, în vederea procesului, bărbatul ar putea fi condamnat la opt ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat.

Tags: Agenţia pentru securitate internă (ABW)Al QaidaFrontul Al NusraisisJabhat al-NusraPoloniarus arestatsiriaStat Islamic (SI)
Externe