Polonia cere Chinei să condamne agresiunea rusă împotriva Ucrainei

Publicat:

Polonia a cerut vineri Chinei să condamne agresiunea rusă împotriva Ucrainei, a informat Ministerul de Externe de la Varşovia, conform AFP, potrivit agerpres.

Cu ocazia unei întrevederi cu emisarul special chinez Li Hui, însărcinat cu problema ucraineană, viceministrul polonez de externe Wojciech Gerwel “şi-a exprimat speranţa că China (…) va condamna agresiunea Rusiei şi va face presiuni asupra Rusiei pentru ca aceasta să revină la respectarea principiilor dreptului internaţional”, arată un comunicat ministerului.


Citeşte şi: Patruşev îi acuză pe americani de implicare în atacurile teroriste din Rusia – Black News

Li a sosit la Varşovia după o vizită de două zile la Kiev, în cadrul unui turneu în Europa pentru promovarea planului chinez de reglementare a conflictului între Rusia şi Ucraina. Beijingul a anunţat că diplomatul va ajunge şi în Rusia, Franţa şi Germania.

Ministerul polonez de Externe a subliniat că Gerwel a condamnat ameninţările nucleare din partea Moscovei. “Polonia contează pe acţiuni concrete ale Chinei faţă de Rusia – statul agresor care şantajează lumea cu folosirea acestor arme”, a declarat oficialul.

Comunicatul citat mai arată că “Polonia observă cu îngrijorare declaraţiile de la Beijing privind dorinţa de a întări în continuare relaţiile bilaterale cu Rusia, statul agresor”.

Citeşte şi: Pandemia de COVID a provocat 15 milioane de decese în întreaga lume – Black News

Relaţiile între Chia şi Rusia sunt strânse; preşedintele chinez Xi Jinping a făcut în martie o vizită la Moscova, unde a declarat că legăturile bilaterale “intră într-o eră nouă”. Pe de altă parte, Beijingul susţine că este neutru în conflictul ruso-ucrainean şi a fost criticat pentru refuzul de a condamna invazia rusă în Ucraina.

Li a apreciat săptămâna aceasta, în dialogul cu ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba şi cu alţi oficiali, că “nu există un panaceu pentru rezolvarea crizei”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov

O fostă deputată naţionalistă ucraineană, împuşcată mortal la Liov Irina Farion, fostă parlamentară naţionalistă ucraineană cunoscută pentru poziţiile sale împotriva Rusiei, a fost împuşcată în...

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor

Fondurile de pensii americane îl ajută pe Putin să îşi atingă obiectivele în domeniul gazelor Rusia trebuie să îşi majoreze exporturile de gaze lichefiate pentru...

Trump confirmă că a vorbit cu Zelenski și că i-a promis că „va pune capăt războiului” din Ucraina

Trump confirmă că a vorbit cu Zelenski și că i-a promis că „va pune capăt războiului” din Ucraina Fostul preşedinte al SUA Donald Trump a...

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina

Comandantul suprem al NATO: Europa şi SUA vor avea probleme cu Rusia și după încheierea războiului din Ucraina Europa şi SUA vor avea probleme cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.