Polonia cumpără sute de tancuri americane

Publicat:

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a anunţat vineri că Statele Unite vor vinde Poloniei 250 de tancuri Abrams, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Într-o conferinţă de presă după vizita efectuată la Varşovia, Austin a precizat că este vorba despre “cea mai modernă versiune de Abrams, care va asigura Poloniei o capacitate foarte avansată în domeniul tancurilor” şi a adăugat că încă se discută calendarul livrărilor.


Citeşte şi: De unde va veni următoarea variantă îngrijorătoare a coronavirusului? – Black News

Tranzacţia “va întări de asemenea interoperabilitatea cu forţele armate poloneze, sporind credibilitatea eforturilor combinate de descurajare ale noastre şi ale altor aliaţi din NATO”, a mai apreciat oficialul american.

Reuters menţionează că acţiunile SUA de întărire a apărării aliaţilor lor est-europeni au loc în contextul ameninţării tot mai mari a unui conflict între Rusia şi Ucraina. Deşi dezminte orice intenţii de a invada teritoriul ucrainean, Moscova a concentrat la frontieră aproape 150.000 de militari.

“Unele din aceste forţe sunt la mai puţin de 200 de mile (320 km – n.r.) de frontiera poloneză”, a arătat Austin. “Dacă Rusia invadează Ucraina, Polonia ar putea avea zeci de mii de strămutaţi, ucraineni şi alţii, care s-ar refugia peste frontieră, încercând să se salveze şi să îşi salveze familiile de blestemul războiului”, a adăugat el.

“Polonia cunoaşte din proprie experienţă costul mare plătit de victimele agresiunii unor vecini mai mari şi a avut contribuţii valoroase în sprijinul Ucrainei la sporirea capacităţilor de apărare”, a reamintit secretarul apărării, menţionând exerciţiile de instrucţie şi oferta poloneză de muniţii şi armament antiaerian portabil pentru Ucraina.

Citește și: Soldaţi americani au sosit joi în Slovacia – Black News

La Varşovia, Austin a respins pentru a doua zi consecutiv afirmaţiile Rusiei că îşi retrage forţele din unele zone din vecinătatea Ucrainei şi a reafirmat angajamentul Statelor Unite de a-şi apăra aliaţii din NATO.

“Ceea ce nu doreşte domnul Putin este un NATO mai puternic în flancul său, şi este exact ceea ce are astăzi”, a conchis Austin la conferinţa de presă în care a anunţat că Polonia va achiziţiona tancuri americane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.