Polonia doreşte ca UE să lanseze o campanie în Statele Unite pentru a contracara dezinformarea rusă

Publicat:

Polonia doreşte ca UE să lanseze o campanie în Statele Unite pentru a contracara dezinformarea rusă

Polonia doreşte ca Uniunea Europeană să lanseze o campanie în Statele Unite pentru a sensibiliza publicul american cu privire la importanţa relaţiei comune dintre cele două părţi. Într-un document pregătit pentru o reuniune a miniştrilor de Externe ai UE de luni, Polonia solicită acţiuni pozitive înaintea alegerilor prezidenţiale din SUA din 5 noiembrie, pentru a contracara ceea ce descrie drept ”dezinformarea” rusă, menită să provoace diviziuni între UE şi Washington, transmite Reuters.

”În acest moment critic din istorie, este imperativ să luăm colectiv măsuri rapide şi solide pentru a consolida relaţiile transatlantice prin comunicare strategică despre UE în SUA”, se arată în propunerea văzut ăde Reuters, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Acesta adaugă: ”Acest lucru înseamnă extinderea măsurilor de combatere a dezinformării şi, chiar mai important, prevenirea dezinformarii ruseşti şi lansarea de campanii care să clarifice situaţia în care se află Europa astăzi şi despre beneficiile diplomaţiei, securităţii colective şi societăţii deschise. ”

Kremlinul a spus că nu se va amesteca în alegerile din SUA din noiembrie. De asemenea, a respins acuzaţiile SUA conform cărora ar fi orchestrat campanii pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din SUA din 2016 şi 2020.

Propunerea poloneză spune că mass-media de stat rusă şi conturile online legate de Kremlin răspândesc şi amplifică conţinut înşelător despre imigraţia şi securitatea graniţelor din SUA, declară greşit impactul imigraţiei, evidenţiază poveşti despre crimele comise de imigranţi şi avertizează asupra consecinţelor grave dacă SUA nu reprimă imigraţia la graniţa cu Mexicul.

”Ar trebui să ne aşteptăm să vină mult mai mult, deoarece erodarea sprijinului pentru Ucraina rămâne prioritatea principală a Rusiei. Trebuie să reamintim publicului american, în special generaţiei mai tinere, rezultatele pe care parteneriatul nostru de decenii le-a adus economiei SUA”, arată documentul.

Polonia a declarat că a fost ţinta a numeroase încercări ruseşti de destabilizare şi interferenţă electorală din cauza rolului său în furnizarea de ajutor militar vecinei sale, Ucraina, acuzaţii pe care Rusia le-a respins.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

”Ar trebui să creştem gradul de conştientizare în rândul publicului american cu privire la mărimea ajutorului european acordat Ucrainei şi la modul în care acest efort ajută la salvarea vieţilor ucrainene”, a spus lucrarea poloneză, referindu-se la afirmaţiile candidatului la preşedinţia americană Donald Trump că ajutorul european pentru Ucraina a fost mult mai mic decât cel al SUA.

De la invazia rusă a Ucrainei în 2022, UE a oferit 107 miliarde de euro (116,38 miliarde de dolari) Ucrainei şi a convenit asupra a încă 50 de miliarde de euro pentru următorii patru ani. Consiliul SUA pentru Relaţii Externe estimează sprijinul SUA pentru Ucraina la 107 miliarde de dolari.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: ‘Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat’

Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: 'Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat' Ideea că trebuie să bem...

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor Realitatea din spatele turismului de succes din Spania este una din ce în ce...

JO 2024: Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului

JO 2024: Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului Papa Francisc a salutat duminică puterea unificatoare a sportului, înaintea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la...

Referendum în Ucraina pentru pace? Kliciko avertizează: ‘Ar fi un coșmar, dacă ar trebui să ne luptăm încă doi ani’

Referendum în Ucraina pentru pace? Kliciko avertizează: 'Ar fi un coșmar, dacă ar trebui să ne luptăm încă doi ani' Probabil că Ucraina va fi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.