Polonia intenţionează să sublinieze importanţa flancului estic la Adunarea Parlamentară a NATO (Marek Opiola)

Publicat:

Polonia intenţionează să sublinieze importanţa flancului estic al NATO în timpul sesiunii de primăvară a Adunării Parlamentare a NATO (AP NATO), care şi-a început lucrările vineri la Varşovia, a declarat şeful delegaţiei poloneze, deputatul conservator Marek Opiola, informează AFP, potrivit agerpres.

“Pentru noi, flancul estic este cel mai important, altfel spus prezenţa forţelor aliate pe flancul estic”, a spus Opiola în timpul unei conferinţe de presă în deschiderea sesiunii.


Citește și : Vladimir Putin: Lumea nu are nevoie de războaie comerciale şi nici măcar de armistiţii comerciale, ci de o pace comercială

El a precizat că delegaţia poloneză le va expune parlamentarilor NATO situaţia cu privire la Rusia şi în mod concret analiza sa asupra manevrelor ruso-belaruse “Zapad” din 2017, care au fost urmărite cu îngrijorare atât la Varşovia, cât şi în ţările baltice, în contextul anexării peninsulei Crimeea şi a rebeliunii proruse din estul Ucrainei.

În legătură cu acelaşi subiect, preşedintele AP NATO, Paolo Alli, a declarat că “trebuie consolidată în primul rând disuasiunea pe flancul estic, pentru că până acum nu s-a putut constata o schimbare în comportamentul Rusiei”.

El a adăugat totuşi că este necesar ca NATO să aibă faţă de Moscova o dublă abordare: “de disuasiune puternică şi de deschidere la dialog”.

Sesiunea parlamentară a NATO se desfăşoară în condiţii speciale, un culoar al parlamentului de la Varşovia fiind ocupat de peste o lună de un grup de persoane cu handicap şi de persoane apropiate ale acestora care revendică între altele o alocaţia lunară de 117 euro. Autorităţile au organizat lucrările într-un mod care să permită reducerea la maxim a contactelor între manifestanţi, parlamentari şi jurnalişti.

Citește și : Ungaria: Viktor Orban vrea să interzică protestele în apropierea locuinţelor politicienilor

Referitor la decizia preşedintelui american de a renunţa la întâlnirea cu omologul său nord-coreean, Alli a estimat “cu titlu personal” că “ceea ce se întâmplă ţine mai ales de o confruntare între China şi SUA în regiune”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.