X

Polonia îşi consolidează prezenţa militară la frontiera cu Belarusul

Polonia a desfăşurat trupe la frontiera sa cu Belarus din cauza intrării ilegale a numeroşi migranţi în ţară, relatează dpa, potrivit agerpres.

Peste 900 de soldaţi vor consolida protejarea frontierei Poloniei, a declarat miercuri ministrul apărării polonez, Mariusz Blaszczak, într-un mesaj transmis pe Twitter.

Citeşte şi: Primul ministru gay din SUA a devenit părinte – Black News

Liderul belarus Aleksandr Lukaşenko a anunţat la sfârşitul lunii mai că Minskul nu va mai împiedica migranţii să se deplaseze spre Uniunea Europeană, ca reacţie la înăsprirea sancţiunilor occidentale faţă de regimul belarus.

De atunci, Lituania în special este asaltată de un aflux de migranţi din Orientul Mijlociu de-a lungul frontierei sale cu Belarus.

Recent, presiunea a crescut şi asupra Poloniei.

“Se pare că este o acţiune organizată, dar facem totul pentru a evita consecinţele negative şi pentru a etanşeiza frontiera”, a declarat ministrul adjunct de externe Pawel Jablonski.

Citeşte şi: Un farmacist american vindea pe net certificate covid – Black News

Potrivit cifrelor prezentate marţi de Ministerul polonez de Interne, 1. 935 de persoane au încercat să treacă ilegal frontiera între Belarus şi Polonia doar în august.

Grănicerii au reuşit să împiedice 1.175 de migranţi să treacă frontiera, alte 760 de persoane fiind reţinute şi plasate în adăposturi cu regim restrictiv.

Tags: Aleksandr LukaşenkobelarusgranitaMariusz BlaszczakmigrantiminskPoloniauniunea europeana
Categorii: Externe