X

Polonia oferă un zlot pentru cumpărarea activelor Tauron din domeniul cărbunelui

Ministerul activelor statului din Polonia s-a oferit să cumpere pentru un preţ simbolic – un zlot (0,2118 dolari) – Tauron Wydobycie, divizia de producere a cărbunelui a Tauron, a anunţat compania poloneză de utilităţi, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Guvernul de la Varşovia vrea să înfiinţeze o entitate unică care să cuprindă activele din domeniul cărbunelui ale companiilor de stat PGE, Tauron şi Enea, pentru a îmbunătăţi potenţialul de investiţii al acestora.

Citeşte şi: Charles al III-lea a discutat despre protocolul nord-irlandez în prima sa vizită oficială la Belfast – Black News

“Oferta autorităţilor de a achiziţiona activele din domeniul cărbunelui reprezintă un pas semnificativ spre implementarea unuia din cele mai importante procese structurale realizate de grupul Tauron în ultimii ani”, a afirmat directorul general al Tauron, Pawel Szczeszek.

La rândul său, şeful Tauron Wydobycie, Jacek Pytel, a apreciat că valoarea “simbolică de un zlot” se bazează pe actuala stare a minelor precum şi pe necesităţile lor de capital pe termen lung, conform planurilor Guvernului.

Citeşte şi: A MURIT Kenneth Starr, procurorul din dosarul Clinton/Lewinsky – Black News

Tauron Wydobycie deţine cele mai mari resurse de cărbune ale Poloniei.

Tags: Jacek PytelPawel SzczeszekPoloniaTauron Wydobycievarsoviazlot
Categorii: Diaspora