X

Polonia preia gratis activele Tauron din domeniul cărbunelui

Compania poloneză de utilităţi Tauron a anunţat vânzarea diviziei sale de producere a cărbunelui către Ministerul activelor statului din Polonia, pentru un preţ simbolic – un zlot (0,1999 dolari) – în cadrul eforturilor de a trece la energia regenerabilă, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Guvernul de la Varşovia vrea să înfiinţeze o entitate unică care să cuprindă activele din domeniul cărbunelui ale companiilor de stat PGE, Tauron şi Enea, pentru a îmbunătăţi potenţialul de investiţii al acestora.

Citește și: Primul turist spaţial din istorie intenţionează să se întoarcă în spaţiu cu SpaceX – Black News

Divizia de producere a cărbunelui Tauron Wydobycie cuprinde minele Sobieski, Janina şi Brzeszcze. Luna trecută, Ministerul activelor statului s-a oferit să cumpere Tauron Wydobycie. Valoarea “simbolică de un zlot” se bazează pe actuala stare a minelor, precum şi pe necesităţile lor de capital pe termen lung, conform planurilor Guvernului.

Tauron susţine că în urma vânzării diviziei de producere a cărbunelui cresc posibilităţile de asigurare a finanţării pentru extinderea portofoliului de energie regenerabilă şi investiţii în reţeaua de transport a energiei.

“Necesitatea de a separa activităţile miniere de structura grupului este o consecinţă a înăspririi politicii instituţiilor financiare de finanţare a firmelor care produc cărbune”, a explicat directorul general al Tauron, Pawel Szczeszek.

Citeşte şi: Ungaria şi Gazprom ‘au căzut la pace’ pentru amânarea plăţilor – Black News

“Oferta autorităţilor de a achiziţiona activele din domeniul cărbunelui reprezintă un pas semnificativ spre implementarea unuia dintre cele mai importante procese structurale realizate de grupul Tauron în ultimii ani”, a afirmat directorul general al Tauron, Pawel Szczeszek.

Tauron Wydobycie deţine cele mai mari resurse de cărbune ale Poloniei.

Tags: BrzeszczecarbuneJaninaminePawel SzczeszekSobieskiTauronTauron Wydobycievarsovia
Categorii: Diaspora