Polonia rămâne cea mai ostilă țară din UE față de homosexuali – raport

Publicat:

Malta, Belgia și Danemarca, din contră, sunt în fruntea noului clasament al drepturilor acestei minorităţi

 

Polonia înregistrează, pentru al patrulea an consecutiv, cea mai precară situație a drepturilor LGBT din UE, urmată de România și Bulgaria, arată un raport publicat joi de organizația pentru drepturi ILGA-Europe, scrie POLITICO, potrivit RADOR.


Raportul clasează statele europene pe baza examinării legislației și politicilor publice care afectează persoanele lesbiene, homosexuale, bisexuale, transsexuale și „intersex” (LGBTI). Fiecare țară primește o notă cuprinsă între 0 (violări grave ale drepturilor omului) și 100 (egalitate deplină).

La fel ca în 2022, Malta se află în fruntea clasamentului cu un scor de 89%, urmată de Belgia și Danemarca (ambele 76%) – toate cu mult deasupra Poloniei (15%), României (18%) și Bulgariei (20%).

„În ciuda atacurilor intense anti-LGBTI din mai multe țări, egalitatea încă avansează la nivelul întregii Europe” prin adoptarea de „legi care recunosc identitatea de gen”, a declarat ILGA-Europe într-un comunicat de presă.

Chiar dacă Polonia rămâne codașa clasei în UE – poziție în care se află din 2020 -, ea a obținut două puncte în plus față de anul trecut.

Progresul li se datorează instanțelor poloneze care „asigură că nu este necesară nici un fel de intervenție chirurgicală pentru recunoașterea juridică a genului și organului pentru egalitate care și-a extins activitatea pentru a include și persoanele intersex”, a declarat Katrin Hugendubel, directoare pentru activism la ILGA-Europe.

Exceptând statele UE, afirmă raportul, cele mai ostile țări europene față de persoanele LGBT sunt Azerbaidjan, Turcia, Rusia și Armenia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.