Polonia respinge informaţiile despre posibila sa implicare în aruncarea în aer a gazoductelor Nord Stream

Publicat:

Polonia a respins joi informaţiile despre posibila sa implicare în aruncarea în aer a gazoductelor Nord Stream în Marea Baltică toamna trecută, potrivit agerpres.  

“Nu există nicio dovadă a vreunei implicări a cetăţenilor polonezi în aruncarea în aer a conductei Nord Stream”, a transmis agenţiei de presă DPA Departamentul regional Pomerania al Diviziei pentru crimă organizată şi corupţie a Procuraturii Naţionale din Gdansk.


Citește și :  TORNADĂ ucigaşă în Texas! Cel puţin trei oameni au murit

Cu toate acestea, investigaţiile au indicat că un iaht, care potrivit unor informaţii anterioare ar fi putut fi folosit de o echipă de sabotaj, ar fi navigat spre Polonia.

Acum două săptămâni, Wall Street Journal a raportat că anchetatorii germani examinau probe că echipa de sabotaj ar fi folosit Polonia ca bază operaţională.

Potrivit raportului, iahtul Andromeda, vizat de anchetatori în legătură cu atacurile, a navigat în apele teritoriale poloneze. Există de asemenea indicii că Polonia a servit drept centru logistic şi financiar pentru atac.

Procuratura a declarat că “nu există dovezi directe că persoane aflate pe iahtul Andromeda au fost implicate în distrugerea conductei Nord Stream”.

Investigaţiile au indicat că nava a plecat într-adevăr spre Polonia cu şase persoane şi s-a oprit într-un port. Cu toate acestea, după o escală acolo de 12 ore, ea a părăsit din nou apele teritoriale poloneze. Nu au fost aduse obiecte la bord în timpul şederii.

Parchetul a adăugat că nu a putut oferi informaţii mai detaliate despre investigaţii, pentru că, dacă ar face asta, le-ar putea compromite.

În plus, o cerere de asistenţă juridică a fost trimisă Germaniei şi altor ţări. Potrivit unor investigaţii ale ziarelor Die Zeit şi Suddeutsche Zeitung şi canalului ARD, printre alţii, portul de escală în Polonia a fost Kolobrzeg.

Citește și : Prim vot în Congresul american pentru aprobarea unui acord comercial cu Taiwanul

 

Citând anchetatori, cotidianul polonez Rzeczpospolita şi agenţia de presă PAP au raportat că nu există dovezi că iahtul a navigat din Polonia spre zona unde gazoductele au fost aruncate în aer.

Nord Stream 1 şi 2 leagă Rusia de Germania pe sub apă printr-o conductă dublă. La sfârşitul lunii septembrie, patru scurgeri au fost descoperite în conducte după explozii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.