Polonia se oferă să sfătuiască Ucraina în procesul de aderare la UE

Publicat:

Polonia a oferit Ucrainei posibilitatea de a crea o iniţiativă bilaterală pentru a împărtăşi experienţe din procesul de aderare la Uniunea Europeană, integrare la care Kievul aspiră, a anunţat miercuri ministrul pentru afaceri europene polonez Szymon Szynkowski vel Sek, citat de EFE, potrivit agerpres.

Szynkowski vel Sek, care a vizitat recent Kievul, a declarat într-o conferinţă de presă la Varşovia că Polonia doreşte să împărtăşească experienţa ministerelor poloneze din timpul procesului lor de aderare de acum 20 de ani şi a amintit că intrarea în UE ”este un proces complicat şi statul trebuie să îndeplinească multe criterii şi condiţii preliminare”.


Citeşte şi: Administraţia de la Moscova susţine că nu a existat nicio coliziune cu drona americană – Black News

Iniţiativa are un al doilea palier, care constă în a oferi ajutor în lobby-ul politic din UE. ”Nivelul politic este important pentru că decizia de a începe negocierile cu Ucraina, care sperăm că va fi luată în acest an, este o decizie politică”, a explicat ministrul.

În timpul vizitei la Kiev, ministrul polonez a discutat cu autorităţile ucrainene şi chestiunea minorilor ucraineni trimişi în Rusia şi s-a oferit să contribuie cu soluţii tehnologice care să permită localizarea lor.

Citeşte şi: Un avion militar rus a intrat în coliziune cu o dronă militară americană deasupra Mării Negre – Black News

Potrivit guvernului ucrainean, Rusia a transferat pe teritoriul său peste 14.000 de minori proveniţi din regiunile ucrainene invadate de armata rusă.

Szynkowski vel Sek a invitat totodată autorităţile ucrainene să participe la următoarea reuniune a miniştrilor de externe din cadrul Triunghiului de la Weimar (Polonia, Franţa şi Germania), care se va desfăşura în Polonia la 12 mai deoarece, potrivit lui, la întâlnire vor fi abordate chestiuni având legătură cu extinderea Uniunii Europene.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene

14 localități ruse de la graniță restricționează accesul populației din cauza bombardamentelor ucrainene Regiunea rusă Belgorod va restricţiona, începând din 23 iulie, accesul în 14...

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat

Viktor Medvedciuk i-a trimis o scrisoare lui Trump în care dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinat Fostul deputat ucrainean prorus Viktor Medvedciuk i-a...

Răspunsul lui Zelenski când a fost întrebat cum evaluează performanța șefului armatei ucrainene

Răspunsul lui Zelenski când a fost întrebat cum evaluează performanța șefului armatei ucrainene Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că se abține să facă o...

Ucraina lucrează la constituirea de noi brigăzi pentru a face rotaţii ale trupelor pe front

Ucraina lucrează la constituirea de noi brigăzi pentru a face rotaţii ale trupelor pe front Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit marţi cu comandamentul armatei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.