X

Polonia și aliații NATO trebuie să doboare țintele aeriene rusești deasupra Ucrainei – Sikorski

Polonia și aliații NATO trebuie să doboare țintele aeriene rusești deasupra Ucrainei – Sikorski

Ministrul de Externe al Poloniei, Radosław Sikorski, consideră că Polonia și alți aliați care se învecinează cu Ucraina „au obligația de a doborî rachetele rusești” înainte ca acestea să pătrundă în spațiul aerian al statelor membre NATO.
Această declarație a fost făcută pe 2 septembrie, într-un interviu pentru *Financial Times*. Sikorski subliniază că interceptarea rachetelor rusești deasupra Ucrainei ar trebui să fie o prioritate, cel puțin din perspectiva siguranței cetățenilor.
Potrivit lui, această măsură trebuie luată chiar și în fața riscului unei posibile escaladări a conflictului. „Personal, consider că atunci când rachetele inamice se îndreaptă spre spațiul nostru aerian, acest lucru ar fi o autoapărare legitimă, deoarece, odată ce vor traversa spațiul nostru aerian, riscul ca cineva să fie rănit este semnificativ”, a declarat ministrul polonez.
Diplomatul a adăugat că apartenența la NATO nu anulează responsabilitatea fiecărei țări de a-și proteja propriul spațiu aerian. „Este datoria noastră constituțională”, a subliniat Sikorski.
Tags: PoloniaSikorskiucraina
Categorii: Război in UcrainaȘtirile zilei