Polonia şi Republica Cehă îşi vor coordona poziţiile în negocierile privind bugetul multianual al UE

Publicat:

Polonia şi Republica Cehă vor prezenta o poziţie comună în negocierile de la nivelul Uniunii Europene cu privire la bugetul blocului comunitar pentru următoarea perioadă de programare multianuală (2021-2027) şi se vor opune tăierii fondurilor pe care le primesc prin politica de coeziune a UE, ce susţine regiunile mai sărace, transmite miercuri dpa, potrivit agerpres.

”Vom prezenta poziţii care sunt foarte similare şi se susţin reciproc. Am discutat ce interese ale ţărilor noastre vom apăra în viitorul cadru bugetar”, a declarat, la Varşovia, premierul polonez Mateusz Morawiecki într-o conferinţă de presă comună cu omologul său ceh Andrej Babis.


Citește și : Regina Elisabeta a II-a aprobă suspendarea parlamentului britanic

Morawiecki a adăugat că investiţiile în infrastructură în Europa Centrală şi de Est vor susţine competitivitatea întregii Uniuni Europene.

La rândul său, Andrej Babis a pledat pentru mai multă flexibilitate în modul de alocare a fondurilor. ”Ştim mai bine decât Europa unde este nevoie de bani şi cerem o flexibilitate sporită”, a subliniat şeful executivului ceh.

La jumătatea anului trecut, Comisia Europeană şi-a prezentat intenţiile privind bugetul UE pentru perioada 2021-2027, propunând o mică scădere de 373 miliarde de euro pentru fondurile alocate politicii de coeziune.

Citește și : Trump îl elogiază pe Johnson : Va dovedi că este un ‘mare’ prim-ministru

Polonia, deşi este unul dintre cei mai mari beneficiari ai politicii de coeziune, ar urma să primească 72,7 miliarde de euro, în scădere cu o cincime faţă de perioada 2014-2020, iar Cehia ar primi puţin peste 20 de miliarde de euro, de asemenea în scădere cu o cincime comparativ cu precedenta perioadă de programare financiară multianuală.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Lista secțiilor de votare deschise pe teritoriul României pentru alegerile prezidențiale și referendum

Lista secțiilor de votare deschise pe teritoriul României pentru alegerile prezidențiale și referendum Autoritățile din Republica Moldova vor deschide 16 secții de votare pe teritoriul...

Moldova va avea 16 secţii de votare în România

Moldova va avea 16 secţii de votare în România Autoritățile din Republica Moldova vor deschide 16 secții de votare pe teritoriul României pentru alegerile prezidențiale...

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei

Vești bune pentru șoferi: Dispare amenda automată pentru lipsa rovinietei Vești bune pentru șoferi. Amenda automată pentru lipsa rovinietei pe drumurile naționale ar putea dispărea....

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși Înregistrarea candidaturilor pentru alegerile prezidențiale din România s-a încheiat....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.