Polonia şi ţările baltice vor restricţiona temporar intrarea pe teritoriile lor a cetăţenilor ruşi

Publicat:

Polonia şi cele trei ţări baltice au anunţat joi că au ajuns la un acord asupra restricţionării temporare a intrării pe teritoriile lor, începând cu 19 septembrie, a cetăţenilor ruşi care deţin vize europene, relatează AFP, potrivit agerpres.  

Premierii Poloniei, Lituaniei, Letoniei şi Estoniei şi-au exprimat într-o declaraţie comună îngrijorarea “faţă de afluxul mare şi în creştere de cetăţeni ruşi în UE”.


Citește și : Kamala Harris va participa la funerariile naţionale ale fostului premier japonez Shinzo Abe

“Credem că aceasta devine o ameninţare gravă pentru securitatea noastră publică şi pentru întreg spaţiul Schengen”, se arată în comunicat.

Cele patru ţări au afirmat că au convenit asupra unei “abordări regionale comune” care vizează “introducerea unor măsuri naţionale temporare pentru cetăţenii ruşi care deţin vize” europene.

Aceste măsuri “vor restricţiona intrarea în zona Schengen a cetăţenilor ruşi care călătoresc din motive turistice, culturale, sportive sau profesionale”.

Se vor face excepţii pentru diferite categorii, inclusiv “disidenţi”, “cazuri umanitare”, din motive familiale şi pentru cei care deţin de permise de şedere în Uniunea Europeană.

“Continuăm să afirmăm nevoia de a sprijini oponenţii regimului (preşedintelui rus) Putin şi de a le oferi oportunităţi de a părăsi Rusia”, se mai arată în declaraţie.

Citește și :  Starea de sănătate a reginei Elisabeta a Marii Britanii îi alertează pe medici – VIDEO

Însă “este inacceptabil ca cetăţenii unei ţări agresoare să poată călători liber în UE, în timp ce, în acelaşi timp, persoane în Ucraina sunt torturate şi ucise”, se mai spune în textul declaraţiei.

Totodată, cei patru şefi de guvern au dat asigurări că “vor continua să caute o abordare comună la nivelul UE” în legătură cu acest subiect.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună

O peșteră care ar putea adăposti astronauți, descoperită sub Marea Liniștii de pe Lună Pe măsură ce luna plină strălucește pe cerul nopții în acest...

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus

Un angajat al Crucii Roșii Germane a fost condamnat la moarte în Belarus La sfârșitul lunii iunie, Tribunalul Regional Minsk l-a condamnat la moarte pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.