Polonia : Sindicatele companiei aeriene LOT anunță o grevă pe durată nedeterminată începând cu 1 mai

Publicat:

Sindicatele companiei aeriene naţionale poloneze LOT, care cer majorări de salarii, au anunţat vineri o grevă pe durată nedeterminată începând cu 1 mai, acţiune considerată ilegală de conducerea companiei, informează AFP, potrivit agerpres.

“Vom protesta până când revendicările salariaţilor vor fi satisfăcute”, a declarat pentru presă Monika Zelazik, preşedinta unuia dintre cele două sindicate care au chemat la grevă în urma unui referendum desfăşurat în cadrul personalului LOT.


Citește și : Un înalt oficial european dă undă verde pentru intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen

Mai mult de 900 de angajaţi dintr-un total de 1.600 de salariaţi ai LOT au participat la acest referendum şi peste 800 dintre ei au votat pentru declanşarea grevei.

Sindicatele subliniază că această grevă este consecinţa celor trei ani de negocieri infructuoase cu conducerea asupra politicii salariale a grupului, ce aparţine statului polonez.

La rândul său, conducerea a subliniat că această grevă a fost lansată doar de două dintre sindicatele prezente în grup. Nici sindicatele şi nici conducerea nu au fost în măsură să evalueze amploarea perturbării zborurilor.

Citește și : Trump este atât de ocupat, încât nu a avut timp să-i ia un cadou Melaniei

“Este o zi tristă pentru noi”, a declarat preşedintele LOT, Rafal Milczarski, anunţând punerea în funcţiune a unei celule de criză.

Anul trecut, LOT a transportat aproape şapte milioane de pasageri şi a obţinut un EBITDA (rezultat brut din exploatare) de 288 milioane de zloţi (68 de milioane de euro). Transportatorul polonez efectuează zilnic 350 de zboruri spre 90 de destinaţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.