Polonia este mult mai stabilă pe plan extern decât în urmă cu doi ani (premierul polonez)

Publicat:

Poziţia Poloniei pe plan extern este mult mai solidă decât în urmă cu doi ani, aşa cum am promis, a declarat premierul polonez Beata Szydlo, în cadrul celei de-a cincea ediţii a Forumului pentru politică externă, desfăşurată joi la Castelul Regal din Varşovia, potrivit agerpres .

Beata Szydlo a subliniat că guvernul său a promis să facă din Polonia o ţară sigură prin apărarea activă a intereselor acesteia în cadrul Uniunii Europene. ”Ne-am ţinut promisiunile: poziţia internaţională a Poloniei este mult mai solidă decât în urmă cu doi ani”, a subliniat şefa executivului polonez.


Pe de altă parte, ea a estimat că turnura pozitivă a relaţiilor dintre Polonia şi SUA este o realitate.

Citiți și : Polonia : Șefa executivului exclude un „Polexit”

Referitor la summitul NATO găzduit de Varşovia în vara anului trecut, şefa executivului polonez şi-a exprimat convingerea că reuniunea a reprezentat ‘un eveniment fără precedent în domeniul securităţii”.

”Visul multor generaţii de polonezi a devenit realitate – pentru prima dată în istoria modernă, securitatea noastră se bazează nu doar pe protecţia oferită de tratate, ci şi pe puterea actuală a forţelor noastre armate, pe aliaţii noştri şi pe cooperarea cu ei”, a accentuat Beata Szydlo.

În opinia sa, deciziile luate la summiturile NATO din Ţara Galilor şi de la Varşovia au modificat situaţia geopolitică din Europa Centrală şi de Est.

”Astăzi, toţi oamenii care gândesc responsabil despre viitorul Europei trebuie să intre în dialog cu ţările central-europene. Grupul de la Vişegrad, Iniţiativa celor Trei Mări şi Bucureşti 9 – toate acestea participă la procesele politice în Europa. Acest lucru a fost recunoscut şi apreciat de politicieni din SUA, Europa şi China”, a încheiat şefa guvernului polonez.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora Pe parcursul lunii august, în Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente dedicate diasporei, în cadrul unei...

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile Un american în vârstă de 58 de ani...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.