Polonia şi SUA au semnat un acord privind investiţiile compensatorii în contractul Patriot

Publicat:

Polonia şi SUA au semnat un acord referitor la investiţiile compensatorii din cadrul contractului de achiziţionare de către Varşovia a unor sisteme americane de apărare antirachetă Patriot, a anunţat vineri ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, pe contul său de Twitter, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Aceasta este ultima etapă înainte de încheierea propriu-zisă a contractului, aşteptată la finalul lunii martie, aşa cum a indicat anterior Blaszczak.


Citeşte şi: Focuri de armă şi luare de ostatici într-un supermarket din Franţa

Potrivit presei poloneze apropiate guvernului de la Varşovia, semnarea contractului ar putea avea loc miercuri, 28 martie, în Polonia.

”Acordurile de offset pentru programul Wisla sunt semnate. Transferul de tehnologii, estimat la aproape 1 miliard de zloţi (237 milioane de euro), va consolida capacităţile industriei poloneze de apărare. Acesta este ultimul pas înainte de semnarea contractului pentru livrarea sistemului Patriot”, a menţionat Mariusz Blaszczak.

Citeşte şi: CINCI români printre persoanele decedate în urma exploziei de la uzina chimică din Cehia (MAE)

Documentele au fost semnate de Sebastian Chwalek, secretar de stat în Ministerul Apărării polonez, şi de reprezentanţi ai celor două companii americane contractante, Raytheon International şi Lockheed Martin Global.

Postul public polonez TVP info a relatat că acest contract include livrarea a două baterii de rachete şi a 200 de proiectile, iar preţul său este cuprins între 1 miliard şi 1,3 miliarde euro.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean ‘şi-a dat în petec’ în Italia

Un moldovean 'şi-a dat în petec' în Italia Un moldovean în vârstă de 35 de ani a fost arestat la Roma, Italia şi este acuzat...

Alegătorii de peste hotare mai au doar 10 zile pentru a se înregistra la CEC

Alegătorii de peste hotare mai au doar 10 zile pentru a se înregistra la CEC Comisia Electorală Centrală reamintește alegătorilor din afara țării că în...

Ani grei de închisoare pentru moldovenii care au omorât un bărbat în Italia

Ani grei de închisoare pentru moldovenii care au omorât un bărbat în Italia Cei doi moldoveni care acum un an au ucis în bătaie un...

O moldoveancă a fost UCISĂ de soţul italian! Detalii şocante despre crimă

O moldoveancă a fost UCISĂ de soţul italian! Detalii şocante despre crimă Erik Zorzi, un șofer de camion originar din Italia, provincia Padova, în vârstă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.