Polonia suplimentează până la 10.000 de soldaţi efectivele dislocate la frontiera cu Belarus

Publicat:

Polonia va creşte la 10.000 numărul soldaţilor săi desfăşuraţi la graniţa ţării pentru a-i ajuta pe grăniceri să împiedice migranţii să traverseze frontiera dinspre Belarus, a anunţat luni ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, citat de AFP, potrivit agerpres.   

Acest anunţ intervine în urma unei serii de incidente produse de-a lungul frontierei dintre Polonia şi Belarus, unde importante grupuri de migranţi au încercat să demoleze un gard de sârmă ghimpată ridicat recent de către autorităţile poloneze.


Citește și : Liga Arabă reacţionează la criza din Sudan

“Vom suplimenta cu încă 2.500 numărul soldaţilor pentru a ajuta corpurile de grăniceri. În curând, circa 10.000 de soldaţi vor asigura securitatea la frontieră”, a declarat Mariusz Blaszczak pe Twitter.

Încă din vară, mii de migranţi, în cea mai mare parte provenind din Orientul Mijlociu, au traversat sau au încercat să treacă frontiera dinspre Belarus în Polonia, ţară membră a UE.

Uniunea Europeană îl acuză pe preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko de orchestrarea transportării de migranţi din Orientul Mijlociu şi Africa la Minsk, cărora apoi le facilitează deplasarea spre frontierele cu Lituania, Letonia şi Polonia, ca represalii la sancţiunile economice instituite de UE împotriva regimului său.

În jur de şase migranţi au decedat în timp ce încercau să treacă frontierele externe ale Uniunii Europene.

Două noi incidente au fost raportate de poliţiştii de frontieră polonezi în acest weekend.

Doi soldaţi au trebuit să fie spitalizaţi duminică, după ce aproximativ 60 de migranţi au încercat să pătrundă cu forţa în Polonia, aruncând cu beţe şi pietre în forţele de securitate.

Citește și : Preşedintele Indoneziei cere înfiinţarea unui coridor pentru călătorii în Asia de Sud-Est

Un incident similar, în care au fost implicaţi aproximativ 70 de migranţi, a avut loc sâmbătă.

Varşovia, care intenţionează să construiască un zid la graniţă, a instituit stare de urgenţă în zona unde migranţii sunt prinşi ca într-o menghină între grănicerii belaruşi şi forţele de ordine poloneze care îi retrimit înapoi, potrivit organizaţiilor neguvernamentale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.