X

Polonia va desfăşura 500 de poliţişti la frontiera sa cu Belarus

Polonia va desfăşura 500 de poliţişti la frontiera sa cu Republica Belarus, a anunţat duminică ministrul polonez al afacerilor interne Mariusz Kaminski, informează Reuters, potrivit agerpres

Poliţia de frontieră a Poloniei a anunţat duminica aceasta că 187 de persoane au încercat să traverseze ilegal frontiera din Belarus în Polonia sâmbătă.

Citește și : Franţa aprobă o adunare convocată de o organizaţie a opoziţiei iraniene

“Din cauza situaţiei tensionate la frontiera cu Belarus, am decis întărirea forţelor noastre cu 500 de ofiţeri de poliţie de la unităţi de prevenţie şi de contraterorism”, a scris Kaminski pe Twitter.

“Aceştia se vor ralia celor 5.000 de poliţişti de frontieră şi celor 2.000 de soldaţi care apără securitatea la această frontieră”, a adăugat el.

Un gard metalic înalt de cinci metri, dublat de un sistem electronic, funcţionează de-a lungul graniţei Poloniei cu Belarus, un aliat al Rusiei, acuzat că a lăsat să pătrundă migranţi care doresc să ajungă în UE, acuzaţie respinsă de Minsk.

Citește și : Putin, Prigojin și pericolul unui dezastru

În pofida acestor măsuri de protecţie şi a practicii obişnuite de respingere a migranţilor ilegali aplicată de Polonia, circa o sută de încercări de trecere ilegală a frontierei polono-belaruse, de către migranţi proveniţi în principal din Orientul Mijlociu şi Africa, sunt raportate zilnic de poliţiştii de frontieră şi de ONG-urile care operează acolo.

Tags: belarusfrontieraMariusz KaminskiPoloniaUE
Categorii: Diaspora