X

Polonia vrea prețuri egale în țările UE pentru achiziția de petrol

Premierul polonez propune liderilor europeni aplicarea unui „sistem de egalizare a prețurilor” în Uniunea Europeană în ceea ce privește achiziția de petrol, anunță BBC , informează mediafax.

În timp ce Ungaria se împotrivește unei interdicții a petrolului rusesc în UE, Polonia a propus introducerea unui sistem de egalizare a prețurilor în Uniunea Europeană, astfel încât această țară să nu mai beneficieze de pe urma continuării importurilor de petrol rusesc.

Citește și : Putin a semnat un decret ce simplifică acordarea cetăţeniei ruse copiilor orfani ucraineni

Agenția poloneză de presă PAP relatează că ar putea fi introdus un „instrument special pentru nivelarea prețului”, astfel încât orice țară din UE care se opune sancțiunilor privind petrolul rusesc să nu poată folosi importurile „ca un avantaj în competiția cu alte țări”, a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Morawiecki rămâne însă optimist că liderii UE vor reuși să ajungă la un acord asupra unui embargo petrolier împotriva Rusiei în cadrul summitului aflat în desfășurare la Bruxelles.

Ungaria s-a opus unui plan al UE de interzicere a importurilor de petrol rusesc. Premierul Viktor Orban a susținut că trebuie găsite soluții pentru a garanta aprovizionarea cu energie a țării sale.

Citește și : ONU: ‘Creştere exponenţială’ a încălcărilor drepturilor omului imputate armatei din Mali de la începutul lui 2022

Tags: bruxellesMateusz MorawieckipetrolPoloniaUEViktor Orban
Categorii: Diaspora