Polonia vrea să interzică creşterea animalelor pentru blană. Sute de fermieri au ieşit în stradă!

Publicat:

Sute de protestatari mânioşi din cauza planului guvernului polonez de a interzice creşterea animalelor pentru blană s-au adunat miercuri in fata sediului central al partidului naţionalist la putere Dreptate şi Justiţie (PiS), unde au fost întâmpinaţi de poliţie, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Şeful PiS, Jaroslaw Kaczynski, a prezentat un proiect de lege ce propune interzicerea creşterii animalelor pentru blană, cu excepţia iepurilor, săptămână trecută, citând drept motiv bunăstarea animalelor. Camera inferioară a parlamentului polonez, Seimul, urmează să dezbată proiectul de lege miercuri mai târziu.


Citeşte şi: Trump a răspuns la întrebările dificile ale alegătorilor din Philadelphia

Oponenţii proiectului afirmă că o astfel de interdicţie ar provoca falimentul unor ferme. Polonia produce milioane de blănuri pe an şi sectorul are aproximativ 50.000 de angajaţi.

“Kaczynski: trădător al fermierilor”, a scandat mulţimea în faţa clădirii din centrul Varşoviei.

Interdicţia propusă provoacă diviziuni în guvern. Ministrul agriculturii şi membru al PiS Jan Ardanowski a trimis o scrisoare colegilor săi de partid în care avertizează că proiectul de lege va descuraja susţinătorii din mediul rural. Candidatul PiS, Andrzej Duda, a fost reales la limită în iulie ca preşedinte, în mare parte datorită voturilor din mediul rural.

“Pierderile de imagine pentru PiS vor fi permanente şi foarte dificil de inversat, imposibil de compensat prin orice mijloace înainte de următoarele alegeri”, declară în scrisoare Ardanowski citat de portalul Onet.pl.

Citeşte şi: Trump a răspuns la întrebările dificile ale alegătorilor din Philadelphia

Întrebată despre scrisoarea ministrului, speaker-ul Seimului Elzbieta Witek le-a spus reporterilor: “Va fi o dezbatere în Seim şi eu cred că tocmai în parlament ar trebui să aibă loc dezbaterea politică”.

Coaliţia condusă de PiS deţine 235 din cele 460 de locuri ale Seimului. Scopul ei este ca interdicţia să intre în vigoare în termen de un an.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România

Extremista Șoșoacă nu poate candida la prezidențiale din România CCR a transmis sâmbătă seară un comunicat de presă în care a precizat că a respins...

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa

Noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa Rușii au lansat noi atacuri aeriene asupra orașelor Kiev și Odesa în noaptea de sâmbătă spre duminică....

Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza

Armata israeliană, în stare de alertă de teama unor atacuri, la împlinirea unui an de război în Gaza Armata israeliană este duminică în stare de...

Unitatea 8200, arma secretă a Israelului împotriva teroriștilor. Cum reușește armata să lovească atât de precis

Unitatea 8200, arma secretă a Israelului împotriva teroriștilor. Cum reușește armata să lovească atât de precis De-a lungul acestui an, forțele aeriene israeliene par să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.