Poluarea cu microplastice în apele de coastă ale Marii Britanii, de 100 de ori mai mare decât în urmă cu 6 ani (studiu)

Publicat:

Poluarea cu microplastice în apele de coastă ale Marii Britanii este la un nivel de 100 de ori mai mare decât în urmă cu şase ani, potrivit unui nou studiu, relatează dpa, potrivit agerpres.

Mostre pentru această cercetare au fost strânse de cele trei echipe de canotaj care au participat în vara anului trecut la cursa maritimă GB Row Challenge, în care concurenţii vâslesc pe o distanţă de aproximativ 3.000 de km înconjurând Marea Britanie.


Citește și : Anunţul privind desfăşurarea de arme nucleare în Belarus este PERICULOS

Ele au fost analizate de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Portsmouth, care au descoperit niveluri ale poluării apei cu microplastice de până la 100 de ori mai mari decât cele stabilite în 2017 cu ajutorul datelor colectate de Centrul pentru Mediu, Pescuit şi Ştiinţa Acvaculturii (Cefas).

Cercetătorii afirmă că această creştere s-a înregistrat în principal din cauza dimensiunii mai mici a particulelor captate în filtrele de oţel folosite pentru noul studiu care oferă o imagine mai precisă a nivelurilor de poluare.

Studiul a descoperit, de asemenea, dovezi ale nivelurilor de poluare cu microplastice în râuri, de patru ori mai mari decât cele descoperite în Tamisa, deşi metodele de strângere a mostrelor ar putea avea de asemenea un efect asupra nivelurilor stabilite.

“Poluarea oceanelor este una dintre cele mai mari provocări ale generaţiei noastre. Datele colectate de GB Row Challenge ne vor îmbunătăţi foarte mult înţelegerea condiţiilor din apele de coastă ale Marii Britanii”, a declarat dr. Fay Couceiro de la Universitatea din Portsmouth, unul dintre autorii studiului.

Citește și : Suedia şi Finlanda vor deveni ‘ţinte legitime’ pentru Moscova

“Echipamentul folosit pentru colectarea datelor în timpul evenimentului ne-a permis captarea unor particule mult mai mici, astfel că am reuşit să obţinem o imagine mai precisă a locului şi a modului în care sunt concentrate microplasticele”, a precizat ea.

“În timp, aceasta va îmbunătăţi semnificativ înţelegerea noastră asupra problemei reprezentate de microplastice în apele noastre” a adăugat cercetătoarea britanică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.