Pompeo a discutat cu Lavrov despre situația din Libia

Publicat:

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a declarat miercuri că Statele Unite doresc să colaboreze cu Rusia pentru încheierea conflictului din Libia, dar a adăugat că i-a reamintit marți ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, că Libia este supusă unui embargo în privința importului de arme, scrie mediafax.

„Vrem să colaborăm cu Rusia, să ajungem la masa negocierilor, să avem o serie de discuții care să ducă la o decizie care să creeze ceea ce au încercat Națiunile Unite să facă”, a declarat Pompeo miercuri în cadrul unei conferințe de presă, informează site-ul agenției de presă Reuters.


Citește și : Parlamentul lui Viktor Orban aprobă legea care CENZUREAZĂ teatrele din Ungaria

„I-am reamintit (lui Lavrov, n. red.) că există un embargo privind armele care încă este în vigoare în Libia și că nicio țară nu ar trebui să livreze armament în Libia”, a adăugat oficialul american.

Libia este afectată de un război civil din 2014, Guvernul condus de Fayez al-Serraj fiind în conflict cu forțele conduse de generalul Khalifa Haftar.

Armata Națională Libiană (LNA), condusă de Haftar și susținută de Egipt, Emiratele Arabe Unite și Rusia, încearcă încă din luna aprilie să preia controlul asupra capitalei țării, Tripoli.

Luna trecută, autoritățile de la Washington au făcut apel la LNA să pună capăt ofensivei asupra capitalei. Pompeo a declarat miercuri că Statele Unite au făcut apel la Moscova și alte părți implicate în conflict să renunțe la livrările de arme către Libia.

Citește și : COP25 intră în linie dreaptă şi intensifică lucrările aproape de sfârşit

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO

Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe teritoriul membrilor NATO Pentagonul nu susţine interceptarea rachetelor sau dronelor deasupra Ucrainei de pe...

Meteorologii prognozează un weekend cu ploi și instabilitate atmosferică

Meteorologii prognozează un weekend cu ploi și instabilitate atmosferică Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) anunță că ne așteaptă un weekend cu vreme instabilă. Vremea va...

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani

Parlamentari ucraineni cer scăderea vârstei de recrutare de la 25 la 20 de ani Autorităţile ucrainene au anunţat vineri confiscarea unor sume de bani în...

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar

Viitorul Terrei, trădat de o planetă aflată la 4.000 de ani lumină de sistemul nostru solar În circa cinci miliarde de ani, Soarele va intra...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.