X

Pompeo: Administrația Trump lucrează la identificarea responsabililor pentru moartea jurnalistului Khashoggi

Mike Pompeo, secretarul american de Stat, a declarat miercuri, în cadrul unei audieri în Congres, că Administrația Trump lucrează la identificarea și tragerea la răspundere a celor responsabili pentru moartea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Pompeo a adăugat că Statele Unite își propun punerea sub acuzare a tuturor celor implicați, chiar și a celor mai înalți oficiali, o referire la prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, despre care criticii susțin că ar fi coordonat operaţiunea de asasinare a jurnalistului.

Citește și : Theresa May și-a anunțat DEMISIA – LIVE VIDEO

Khashoggi, jurnalist al Washington Post și critic al autorităților saudite, a fost ucis în luna octombrie în clădirea Consulatului saudit din Istanbul. Moartea sa a dus la o tensionare a relațiilor dintre Statele Unite și Arabia Saudită. Mai mulți membri ai Congresului l-au acuzat pe prințul Mohammed bin Salman că s-ar fi aflat în spatele asasinării lui Khashoggi. Autoritățile saudite au negat orice implicare a prințului moștenitor în acest caz și au anunțat că 11 suspecți au fost reținuți și puși sub acuzare în dosarul morții jurnalistului.

Tags: Arabia sauditacongresKhashoggiMohammed bin SalmanPompeoStatele UniteSUAWashington Post
Categorii: Știrile zilei