Pompeo ‘cântă’ pe aceeași voce cu Netanyahu: ‘Nu va fi pace în Orientul Mijlociu fără o confruntare cu Iranul’

Publicat:

Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat joi că ‘este imposibil de ajuns la pace şi stabilitate în Orientul Mijlociu, fără o confruntare cu Iranul’, luând astfel apărarea unei afirmaţii controversate a premierului israelian Benjamin Netanyahu în acest sens, potrivit agenţiilor de presă EFE şi dpa, transmite și agerpres.

‘Nu se poate obţine pacea şi stabilitatea în Orientul Mijlociu fără o confruntare cu Iranul, nu este posibil’, a insistat Mike Pompeo, răspunzând la o întrebare privind afirmaţia făcută miercuri de către premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a vorbit într-o înregistrare video despre un ‘război împotriva Iranului’.


Citește și: Israelul se opune unei vizite a Consiliului de Securitate în Orientul Mijlociu

Biroul de presă al şefului guvernului israelian a declarat mai târziu că Benjamin Netanyahu a dorit de fapt să spună ‘combaterea Iranului’.

Secretarul de stat american a susţinut împreună cu premierul israelian o conferinţă de presă comună joi dimineaţă la Varşovia, unde ambii participă la un forum important care are în agenda sa discuţii asupra problemelor de securitate în regiunea Orientului Mijlociu.

‘Influenţa nefastă a Iranului în Liban, în Yemen, în Siria şi Irak, precum şi cei trei H – houthis, Hamas şi Hezbollah, toate acestea reprezintă ameninţări reale’, a spus Pompeo.

‘Nu veţi putea obţine pacea în Orientul Mijlociu fără să vă împotriviţi Iranului’, a subliniat Mike Pompeo.

Citește și: Oficialii cubanezi anunță că SUA pregătesc INVAZIA Venezuelei

Declaraţia premierului Netanyahu în care acesta a rostit cuvântul ‘război’ a iscat controverse, iar înregistrarea video şi postarea pe Twitter în care apare această afirmaţie au fost eliminate. Biroul său de presă a redifuzat comunicatul cu respectiva declaraţie, înlocuind cuvântul ‘război’ (war) prin ‘luptă’ (combatting). În ebraică, cuvântul este susceptibil interpretării şi poate fi înţeles ca însemnând ‘luptă’, după cum subliniază biroul de presă al premierului israelian în comunicatul redifuzat.

‘Ieri (miercuri) a fost un punct istoric de cotitură’, a apreciat Netanyahu în cadrul conferinţei de presă de joi în marja Conferinţei de la Varşovia, marcată de o prezenţă redusă şi critici din cauza agendei anti-Iran.

‘În aceeaşi sală, în prezenţa a aproape 60 de miniştri reprezentând zeci de guverne, un prim-ministru israelian şi miniştri din principalele ţări arabe au stat alături şi au vorbit pe un ton deosebit de puternic, cu claritate şi unitate împotriva pericolului constituit de regimul iranian’, a afirmat premierul israelian, evocând dineul din ajun de deschidere a conferinţei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Strangulată în Marea Neagră – Rusia poartă un război naval teribil, care îi zădărnicește ambițiile de mare putere

Strangulată în Marea Neagră - Rusia poartă un război naval teribil, care îi zădărnicește ambițiile de mare putere Conflictul în curs dintre Rusia și Ucraina...

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.