X

Pompeo cere guvernului turc să îi elibereze “rapid” pe ceilalţi deţinuţi americani

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a îndemnat vineri guvernul turc “să-i elibereze rapid” pe ceilalţi americani şi angajaţi locali ai misiunilor diplomatice americane aflaţi în închisoare în Turcia, după punerea în libertate a pastorului Andrew Brunson, relatează AFP, potrivit Agerpres.

“Este o zi mare pentru America! Un alt cetăţean american a fost eliberat. Lumea trebuie să ştie că preşedintele Statelor Unite şi Departamentul de Stat continuă să lucreze din greu pentru a aduce acasă toţi ostaticii americani şi pe cei care sunt închişi fără vină”, a scris el pe Twitter.

Citește și : Cel puțin 16 morți în urma unui incendiu produs pe o platformă de petrol în sud-estul Nigeriei

Un tribunal turc din Aliaga, regiunea Izmir, a ordonat vineri eliberarea pastorului american Andrew Brunson, a cărui detenţie a provocat o gravă criză diplomatică între Ankara şi Washington. Instanţa de judecată a acceptat solicitările parchetului turc de a ridica măsura arestului la domiciliu şi interzicerea părăsirii teritoriului Turciei de către Brunson, care a putut pleca astfel din ţară.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a afirmat că îl va primi pe Andrew Brunson în Biroul Oval la Casa Albă “probabil sâmbătă”.

Citește și : Bahrein, Camerun şi Filipine au fost alese în Consiliul Drepturilor Omului al ONU

Tags: Andrew BrunsonDonald TrumpinchisoareMike Pompeoturcia
Categorii: Diaspora