Pompeo îl acuză pe ayatollahul Khamenei că îi sacrifică pe iranieni în favoarea ideologiei

Publicat:

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo l-a acuzat luni pe ghidul suprem al Iranului, care a respins ajutorul SUA pentru contracararea coronavirusului, că “minte” şi îi sacrifică pe iranieni în favoarea “ideologiei şi teoriilor de complot”, informează AFP, scrie agerpres.

Duminică, ayatollahul Ali Khamenei a dat de înţeles că Teheranul nu va accepta niciodată ajutorul medical american, afirmând că îi suspectează pe “şarlatanii” aflaţi la putere la Washington de a fi în stare să vrea să amplifice epidemia în Iran, unde numărul de morţi continuă să crească.


Citește și : Rusia va monitoriza situaţia coronavirusului cu ajutorul telefoniei mobile

Pompeo a respins de asemenea teoriile nefondate conform cărora “americanii ar fi produs acest virus”.

“Minciunile lui Khamenei cu privire la virusul din Wuhan pun vieţi în pericol”, a replicat Mike Pompeo într-un comunicat, utilizând unul dintre numele controversate folosite de liderii americani pentru a evoca oraşul chinez unde noul tip de coronavirus a apărut pentru prima dată, în decembrie.

“SUA au propus mai mult de o sută de milioane de dolari ajutor medical ţărilor străine, inclusiv poporului iranian, iar cercetătorii noştri lucrează din greu pentru a dezvolta un vaccin. Khamenei a respins această ofertă, pentru că el lucrează din greu ca să inventeze teorii ale complotului şi plasează ideologia mai presus de interesele poporului iranian”, a denunţat Pompeo.

Citește și : Guvernul britanic este gata să impună măsuri mult mai stricte pentru combaterea epidemiei

Secretarul de stat american a acuzat de asemenea regimul iranian că “a negat primul său deces de coronavirus timp de cel puţin nouă zile” şi “a continuat să-i mintă pe iranieni şi lumea cu privire la bilanţul cazurilor şi morţilor, care sunt din nefericire mult mai ridicate decât admite” Teheranul.

De asemenea, Mike Pompeo a deplâns faptul că Mahan Air, compania aeriană iraniană, a menţinut “cel puţin 55 de zboruri între Teheran şi China”, ceea ce a permis epidemiei “să se propage printre iranieni”. “Primele cazuri de coronavirus din cel puţin cinci ţări străine au fost direct importate din Iran, ceea ce a pus în pericol milioane de vieţi”, a estimat şeful diplomaţiei americane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.