Pompeo: Marea Britanie îl va extrăda în SUA pe Assange

Publicat:

Marea Britanie îl va extrăda în SUA pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, astfel încât acesta să fie judecat pentru spionaj, a declarat secretarul de Stat american Mike Pompeo, potrivit cotidianului El Universo, potrivit news.ro .

“Am făcut deja o solicitare, astfel că el va fi extrădat în SUA”, a spus Pompeo. “Nu pot comenta mai mult, dar guvernul meu consideră că este important ca acest bărbat, care a reprezentat un risc pentru lume şi i-a pus în pericol pe soldaţii americani, să fie sancţionat de justiţie”, a adăugat Pompeo, conform AFP.


Citește și : Iranul mulţumeşte Arabiei Saudite pentru eliberarea unui petrolier

În urmă cu o săptămână, ministrul britanic Alan Duncan afirma că Assange nu va fi extrădat într-o ţară în care riscă o condamnare la moarte.

Julian Assange este acuzat de spionaj de SUA, care au cerut extrădarea sa. Washingtonul îi reproşează australianului că a pus în pericol unele dintre sursele americane prin publicarea, în 2010, a aproximativ 750.000 de documente militare şi diplomatice. Statele Unite îl acuză de faptul că a ”complotat” împreună cu fostul analist american Chelsea Manning, condamnat în 2013, după ce a fost găsit vinovat că s-a aflat la originea acestei divulgări, cea mai mare mare din istoria americană. Julian Assange este suspectat de faptul că a ”ajutat-o (pe Chelsea Manning) să obţină informaţii confidenţiale, ştiind că acestea puteau fi folosite în detrimentul Statelor Unite şi în avantajul unei naţiuni străine”.

Citește și : Salvini: Italia nu mai este dispusă să-i accepte pe toţi imigranţii care vin în Europa

Julian Assange a fost arestat la 11 aprilie, în Ambasada Ecuadorului la Londra, în care s-a refugiat în urmă cu şapte ani, în urma unei solicitări de extrădare formulată de către Statele Unite.

În aceeaşi zi, Washingtonul anunţa că l-a inculpat, cu un an mai înainte, cu privire la asociere de răufăcători în vederea unei ”piraterii informatice”, în legătură cu care riscă cinci ani de închisoare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: ‘Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat’

Mitul celor doi litri de apă pe zi. Medic: 'Pacienții cu hipertensiune dacă beau doi litri pe zi s-au umflat' Ideea că trebuie să bem...

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor

Mallorca, paradisul aglomerat. Turismul record din Spania amenință stilul de viață al localnicilor Realitatea din spatele turismului de succes din Spania este una din ce în ce...

JO 2024: Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului

JO 2024: Papa Francisc salută puterea unificatoare a sportului Papa Francisc a salutat duminică puterea unificatoare a sportului, înaintea Jocurilor Olimpice și Paralimpice de la...

Referendum în Ucraina pentru pace? Kliciko avertizează: ‘Ar fi un coșmar, dacă ar trebui să ne luptăm încă doi ani’

Referendum în Ucraina pentru pace? Kliciko avertizează: 'Ar fi un coșmar, dacă ar trebui să ne luptăm încă doi ani' Probabil că Ucraina va fi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.