X

Pompeo, preocupat de măsurile din Rusia vizând entităţi media operate de SUA

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, şi-a exprimat, luni, preocuparea faţă de decizia guvernului rus de a adopta noi măsuri privind media şi care ar pune piedici activităţii entităţilor finanţate de Agenţia SUA pentru media globale (US Agency for Global Media, USAGM), agenţie independentă ce supervizează între altele Voice of America şi Radio Free Europe/Radio Liberty, transmite dpa, scrie agerpres.

“Timp de peste 70 de ani, Voice of America şi Radio Free Europe/Radio Liberty au fost surse vitale de informaţii independente pentru oamenii din Rusia. Decretul rus va impune noi cerinţe ce vor îngreuna şi mai mult capacitatea lor de a opera în Rusia, adăugându-se restricţiilor semnificative şi neavenite cu care se confruntă deja aceste entităţi”, a afirmat Pompeo.

Citește și : Marea Britanie raportează 816 contagieri şi 8 decese asociate COVID-19

Între noile prevederi, media străine din Rusia li se va cere să-şi înfiinţeze o entitate legală în această ţară pentru a putea derula tranzacţii financiare.

Creată la finele celui de-al doilea război mondial, USAGM operează în prezent cinci reţele diferite care informează 350 de milioane de oameni din 100 de ţări, în 61 de limbi.

Recent, ea s-a aflat în centrul unei controverse, după ce administraţia preşedintelui Donald Trump l-a numit CEO pe producătorul conservator de documentare Michael Pack, care a demis liderii a trei dintre reţelele de ştiri ale agenţiei şi a dizolvat mai multe consilii consultative bipartizane.

Citește și : Pe insula Lesbos din Grecia au ajuns migranţi cu coronavirus

Tags: Mike PompeoSUAUSAGM
Categorii: Știrile zilei