X

Pompeo, ‘profund preocupat’ de arestarea în Hong Kong a magnatului media Jimmy Lai

Secretarul de stat al SUA Mike Pompeo a declarat luni că este ”profund preocupat” de arestarea în Hong Kong a magnatului media Jimmy Lai, una dintre figurile emblematice ale mişcării pro-democraţie în fosta colonie britanică, relatează AFP, potrivit mediafax.

“Sunt profund preocupat de informaţiile privind arestarea lui @JimmyLaiApple în conformitate cu legea draconiană de securitate naţională”, a scris pe Twitter secretarul de stat american. Această arestare este ”o dovadă suplimentară că Partidul Comunist Chinez a eviscerat libertăţile din Hong Kong şi drepturile poporului său”, a adăugat Pompeo.

Citește și : Marea Britanie raportează 816 contagieri şi 8 decese asociate COVID-19

Vicepreşedintele SUA, Mike Pence, a evocat de asemenea pe Twitter ”un afront adus oamenilor iubitori de libertate din întreaga lume”.

“Statele Unite vor continua să-l sprijine pe Jimmy Lai şi pe toţi oamenii din Hong Kong iubitori de libertate”, a adăugat el.

Director al companiei media Next Digital, proprietar a două publicaţii critice la adresa regimului chinez, cotidianul Apple Daily şi revista Next, Jimmy Lai a fost arestat luni sub suspiciunea de fraudă şi coluziune cu puteri străine, una dintre infracţiunile reglementate de noua legislaţie privind securitatea care a intrat în vigoare la sfârşitul lunii iunie. China a salutat oficial arestarea magnatului media.

Citește și : Pe insula Lesbos din Grecia au ajuns migranţi cu coronavirus

Tags: hong kongJimmy LaiMike PompeoPartidul Comunist ChinezSUA
Categorii: Știrile zilei