Pompeo: Schimburile de focuri de la frontiera intercoreeană au fost accidentale

Publicat:

Schimburile de focuri survenite duminică la un post de grăniceri în Zona Demilitarizată de la frontiera dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud au fost ”accidentale”, potrivit secretarului american de stat Mike Pompeo, scrie agerpres.

”Din informaţiile noastre interne putem confirma că (…) cele câteva focuri au fost trase dinspre Nord. Credem că a fost un accident”, a spus Pompeo într-un interviu acordat postului ABC News, citat de agenţia EFE. El a confirmat de asemenea că soldaţii sud-coreeni au ripostat, dar nu au existat victime în rândul niciuneia dintre cele două părţi.


Citește și : Guvernul din Hong Kong va distribui tuturor cetăţenilor măşti reutilizabile

Incidentul a avut loc duminică dimineaţa devreme, în jurul orei locale 7:41 a.m. Militarii sud-coreeni au emis mesaje de avertisment şi au rispostat de două ori. Nu au fost înregistrate victime sau avarii la instalaţiile din Coreea de Sud.

Un oficial militar sud-coreean a declarat că incidentul nu pare a fi o provocare deliberată din partea Coreei de Nord, însă a adăugat că acesta reprezintă o încălcare a acordurilor militare bilaterale încheiate în anul 2018 cu obiectivul de a pune capăt tensiunilor în peninsulă în cadrul unui proces de pace intercoreean centrat pe denuclearizarea Coreei de Nord.

Citește și : Elevii se întorc la şcoală în Israel, odată cu relaxarea restricţiilor

Pe de altă parte, acest incident survine la puţin timp după ce liderul nord-coreean Kim Jong-Un şi-a făcut apariţia în public după o absenţă de trei săptămâni, timp în care au apărut speculaţii că starea sa de sănătate s-a înrăutăţit sau chiar că el ar fi murit.

Întrebat dacă poate exclude posibilitatea ca liderul nord-coreean să se fi îmbolnăvit de COVID-19 ori să fi suferit o intervenţie chirurgicală pe cord, aşa cum s-a zvonit în acest timp, Mike Pompeo a refuzat să detalieze, limitându-se să răspundă că absenţa lui Kim ”nu este ceva fără precedent”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Incendiile se răspîndesc în California, în toiul unui val de caniculă

Incendiile se răspîndesc în California, în toiul unui val de caniculă Pompierii din California luptau împotriva mai multor incendii, în toiul unui val de căldură,...

Luptătorii ruşi refuză ‘în unanimitate’ să participe la Jocurile Olimpice de la Paris

Luptătorii ruşi refuză 'în unanimitate' să participe la Jocurile Olimpice de la Paris Federaţia rusă de lupte a anunţat sâmbătă că luptătorii săi autorizaţi să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.