X

Un pompier american a căzut la datorie în lupta cu flăcările din Parcul Național Yosemite

Un pompier a murit în urma unui incendiu de vegetație care a avut în California, flăcările extinzându-se rapid, astfel că autoritățile au fost forțate să închidă drumurile de acces către Parcul Național Yosemite, informează Associated Press, potrivit mediafax.

Așa-numitul încendiu ”Ferguson” care a izbucnit în cursul zilei de vineri a cuprins o suprafață de 18 kilometri pătrați de vegetație uscată într-o zonă situată în extremitatea vestică a parcului. Incendiul a izbucnit pe o suprafață extinsă nesupravegheată, astfel că autoritățile au decis întreruperea alimentării cu electricitate în mai multe zone, inclusiv valea Yosemite.

Vezi şi: Sărbătoarea francezilor umbrită de incidente violente. Doi oameni au murit – VIDEO

Vizitatorii au fost rugați să părăsească sâmbătă un hotel din zonă deoarece flăcările s-au extins, iar aerul a devenit irespirabil din cauza fumului gros.

”Nu se mai vede nimic, afară este foarte mult fum, este o nebunie”, a afirmat recepționerul hotelului, Spencer Arebalo.

În comunitățile rurale situate în apropierea parcului național, populația a fost evacuată, iar persoanele cazate la motelurile și pensiunile din zonă au fost anunțați să fie pregătiți de plecare dacă flăcările se vor răspândi. O porțiune dintr-un drum din apropierea parcului a fost închisă, iar șoferii au fost rugați să folosească rute alternative.

Citeşte şi: 149 de morţi într-un atentat comis în Pakistan

Tags: californiaFergusonincendiu de vegetatieParcul national YosemitepompierSUA
Categorii: Știrile zilei