Pompierii din Noua Zeelandă au pus sub control un incendiu uriaș de vegetație

Publicat:

Pompierii din Noua Zeelandă au informat marţi că au reuşit să controleze un incendiu de vegetaţie care a ars 350 de hectare pe coasta de est a Insulei de Nord, informează DPA, potrivit agerpres.

“Lucrurile arată bine şi aşteptăm condiţii meteo favorabile”, a indicat într-o declaraţie Trevor Mitchell de la Serviciul de pompieri şi urgenţe din Noua Zeelandă (FENZ).


Citește și: Scrisoarea americană de retragere din Irak este autentică, dar a fost trimisă din greșeală

Peste 70 de pompieri, asistaţi de şapte elicoptere şi de două avioane, au fost mobilizaţi împotriva flăcărilor de lângă Napier, în golful Hawek.

Între timp, guvernul Noii Zeelande a trimis 22 de pompieri, personal al Forţei de apărare din Noua Zeelandă şi avioane pentru a asista la eforturile de stingere a incendiilor din Australia.

“Devastarea cauzată de aceste incendii îi afectează substanţial pe vecinii noştri australieni şi vom continua să depunem toate eforturile pentru a-i asista în gestionarea acestei situaţii extrem de dinamice şi periculoase”, a declarat premierul Jacinda Ardern.

De la debutul incendiilor, în octombrie anul trecut, 157 de neozeelandezi au fost mobilizaţi în lupta împotriva incendiilor din Australia.

Citește și: CUTREMUR puternic în Indonezia

Fumul produs de incendiile din Australia la peste 2.000 de kilometri distanţă în weekend a colorat cerul din Noua Zeelandă în galben şi portocaliu şi a acoperit gheţarii de pe Insula de Sud cu un strat de culoare galbenă.

Duminică, ceaţa din cel mai mare oraş din Noua Zeelandă era atât de groasă încât numeroşi rezidenţi îngrijoraţi au sunat la poliţie.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia pierde centrul naval din Crimeea, declară comandantul şef al marinei ucrainene

Rusia pierde centrul naval din Crimeea, declară comandantul şef al marinei ucrainene Flota rusă din Marea Neagră a fost nevoită să-şi relocheze aproape toate navele...

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a a afirmat joi că forţele armate ruse şi-au întărit rândurile cu...

Talcul, clasificat de OMS ca un produs ‘probabil cancerigen’

Talcul, clasificat de OMS ca un produs 'probabil cancerigen' Talcul a fost clasificat ca un produs „probabil cancerigen” de o agenţie de cercetări asupra cancerului...

În zilele cu temperaturi caniculare circulația pentru mașinile de mare tonaj este interzisă

În zilele cu temperaturi caniculare circulația pentru mașinile de mare tonaj este interzisă Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele cu temperaturi caniculare, de peste...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.