Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație

Publicat:

Pompierii din România vor merge și în această vară în Grecia pentru a combate incendiile de vegetație

Grecia își întărește echipele de pompieri în această vară cu 240 de pompieri din Bulgaria, Malta, Moldova și România, care vor fi desfășurați în țară de la începutul lunii iulie până la mijlocul lunii septembrie, în plin sezon al incendiilor de vegetație, au declarat marți oficialii, scrie AP.

Acesta va fi al treilea an consecutiv în care pompieri din străinătate vor fi staționați în Grecia, care s-a confruntat cu incendii devastatoare de pădure și mărăcini în timpul verilor sale calde și uscate, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Prima echipă străină din Bulgaria se află deja în țară și a fost staționată în orașul Salonic din nord, în timp ce o a doua echipă de 15 pompieri din Malta urmează să sosească la jumătatea lunii și va fi staționată în sudul Greciei, a declarat Ministerul Protecției Civile al țării.

Luni, zeci de persoane au fost evacuate din hoteluri și case de pe insulele Kos și Chios din estul Mării Egee, în timp ce forțele terestre și avioanele de lansare a apei luptau împotriva a două incendii forestiere de mari dimensiuni. Cinci persoane ar fi fost rănite ușor – patru pompieri și un voluntar – în timp ce un bărbat a fost arestat în Chios și amendat cu peste 8 000 de euro pentru că ar fi provocat incendiul.

În cele 24 de ore de luni până marți după-amiază, 36 de incendii de vegetație au izbucnit în întreaga țară, a declarat departamentul de pompieri, marea majoritate fiind combătute în stadii incipiente.

Citește și: Moldova îşi trimite militarii în Somalia

Prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis, vorbind în timpul unei reuniuni a cabinetului de luni, a declarat că vara acestui an a fost prognozată a fi „deosebit de periculoasă” pentru incendiile de vegetație.

Luna trecută, vremea caldă și uscată, însoțită de vânturi puternice, a contribuit la propagarea incendiilor atât în Grecia, cât și în Turcia. Se preconizează că vara acestui an va fi deosebit de predispusă la incendii după o iarnă blândă și uscată. Anul trecut, incendiile de proporții din Grecia au ucis peste 20 de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC)

Forțele rusești atacă brutal în Ucraina: noua tactică îi înspăimântă inclusiv pe ucraineni (BBC) Pe linia frontului, soldații ucraineni folosesc un termen dur pentru a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.