Pompierii din Tanzania se luptă cu incendiul izbucnit pe Kilimanjaro

Publicat:

Pompierii din Tanzania continuă să lupte marţi, pentru a treia zi consecutiv, cu un incendiu de vegetaţie care a cuprins versanţii Kilimanjaro, cel mai înalt munte din Africa, au anunţat autorităţile locale, citate de Reuters, potrivit agerpres.

Incendiul, alimentat iniţial de vântul puternic, a izbucnit duminică în regiunea Whona unde se află un centru pentru alpiniştii care aleg rutele Mandara şi Horombo, două dintre traseele turistice către vârful muntelui.


Citește și: Un gigant farma OPREȘTE testarea unui vaccin anti-COVID

Potrivit autorităţilor, intensitatea vântului s-a redus marţi.

Un reprezentant al Serviciului Parcurilor Naţionale din Tanzania (TANAPA), Pascal Shelutete, a declarat pentru Reuters că pompierii şi alte forţe de intervenţie au reuşit să controleze incendiul, adăugând că acesta este ”aproape izolat”.

Sute de pompieri, localnici şi studenţi din zonă şi-au unit forţele în lupta cu flăcările care au cuprins Kilimanjaro.

Situat în nord-estul Tanzaniei, în apropierea frontierei cu Kenya, Kilimanjaro, de origine vulcanică, se înalţă până la 5.895 metri deasupra nivelului mării.

Kilimanjaro atrage anual aproximativ 50.000 de turişti.

Citește și: Cehia impune noi restricții

”Vremea e liniştită şi nu este vânt puternic care ar putea contribui la răspândirea incendiului în alte zone”, a declarat Alex Kisingo, director adjunct în cadrul Colegiului pentru Gestionarea Faunei Sălbatice din Africa, situat în apropiere, instituţie care şi-a trimis studenţii şi personalul să ajute la stingerea incendiului.

”Flăcările ar fi putut fi controlate mai devreme, însă incendiile din zonele montane sunt foarte dificile”, a explicat el, adăugând că nicio persoană nu a fost rănită, iar proprietăţile private nu au suferit pagube.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Argentina va folosi AI pentru a ‘prezice infracțiunile viitoare’

Argentina va folosi AI pentru a 'prezice infracțiunile viitoare' Argentina va folosi inteligența artificială pentru a „prezice infracțiunile viitoare". Experții își fac griji pentru drepturile...

Seceta amenință să distrugă rasa de capre siciliene, din laptele cărora se face brânză ricotta

Seceta amenință să distrugă rasa de capre siciliene, din laptele cărora se face brânză ricotta Un soare arzător care strălucește pe dealurile aride din San...

Pacienții se împotrivesc deciziei Novo Nordisk de a renunța la un produs pe bază de insulină

Pacienții se împotrivesc deciziei Novo Nordisk de a renunța la un produs pe bază de insulină Decizia Novo Nordisk de a opri vânzarea insulinei cu...

Beneficiile medicamentului Leqembi pentru Alzheimer cresc (studiu)

Beneficiile medicamentului Leqembi pentru Alzheimer cresc (studiu) Beneficiul medicamentului Leqembi de la Eisai și Biogen la pacienții cu Alzheimer în stadiu incipient pare să crească...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.