X

Pompierii din Tanzania se luptă cu incendiul izbucnit pe Kilimanjaro

Pompierii din Tanzania continuă să lupte marţi, pentru a treia zi consecutiv, cu un incendiu de vegetaţie care a cuprins versanţii Kilimanjaro, cel mai înalt munte din Africa, au anunţat autorităţile locale, citate de Reuters, potrivit agerpres.

Incendiul, alimentat iniţial de vântul puternic, a izbucnit duminică în regiunea Whona unde se află un centru pentru alpiniştii care aleg rutele Mandara şi Horombo, două dintre traseele turistice către vârful muntelui.

Citește și: Un gigant farma OPREȘTE testarea unui vaccin anti-COVID

Potrivit autorităţilor, intensitatea vântului s-a redus marţi.

Un reprezentant al Serviciului Parcurilor Naţionale din Tanzania (TANAPA), Pascal Shelutete, a declarat pentru Reuters că pompierii şi alte forţe de intervenţie au reuşit să controleze incendiul, adăugând că acesta este ”aproape izolat”.

Sute de pompieri, localnici şi studenţi din zonă şi-au unit forţele în lupta cu flăcările care au cuprins Kilimanjaro.

Situat în nord-estul Tanzaniei, în apropierea frontierei cu Kenya, Kilimanjaro, de origine vulcanică, se înalţă până la 5.895 metri deasupra nivelului mării.

Kilimanjaro atrage anual aproximativ 50.000 de turişti.

Citește și: Cehia impune noi restricții

”Vremea e liniştită şi nu este vânt puternic care ar putea contribui la răspândirea incendiului în alte zone”, a declarat Alex Kisingo, director adjunct în cadrul Colegiului pentru Gestionarea Faunei Sălbatice din Africa, situat în apropiere, instituţie care şi-a trimis studenţii şi personalul să ajute la stingerea incendiului.

”Flăcările ar fi putut fi controlate mai devreme, însă incendiile din zonele montane sunt foarte dificile”, a explicat el, adăugând că nicio persoană nu a fost rănită, iar proprietăţile private nu au suferit pagube.

Tags: HoromboKilimanjaroMandaraPascal Shelutetepompieriregiunea WhonaServiciul Parcurilor Naţionale din Tanzania (TANAPA)Tanzania
Categorii: Știrile zilei