Pompierii nu au reuşit să aducă sub control două incendii de vegetaţie active din nordul Spaniei

Publicat:

Două incendii de vegetaţie active în nordul Spaniei au mistuit aproximativ 1.500 de hectare de pădure, echipajele din cadrul serviciilor de intervenţii de urgenţă nereuşind să aducă flăcările sub control marţi, relatează DPA, potrivit agerpres

Pompierii se luptă cu incendiile care au izbucnit la o distanţă de circa 85 de kilometri de Lugo, în provincia Galicia, potrivit agenţiei Europa Press.


Citește și : Ungaria a pus piatra de temelie pentru Fabrica Naţională de Vaccinuri în Debrecen

Flăcările s-au apropiat de mai multe structuri rezidenţiale situate în apropiere de localitatea Beiran, iar locuitorii din una dintre acestea au fost anunţaţi că trebuie să evacueze clădirea.

Pompierilor li s-au alăturat unităţi din forţele armate, cinci avioane pentru stingerea incendiilor şi un elicopter.

Autorităţile locale au anunţat marţi că incendiul de vegetaţie izbucnit în provincia Galicia din nord-vestul Spaniei a fost provocat în mod deliberat, conform Reuters.

Fumul emanat de incendiul care a izbucnit luni după-amiază în apropiere de mica aşezare Ribas de Sil a blocat circulaţia pe unele drumuri locale şi linii de cale ferată.

Şeful agenţiei regionale de mediu, Manuel Rodriguez, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că incendiul a fost “în mod clar intenţionat”.

“Anchetatorii au identificat mai multe puncte care au luat foc simultan… Oricine a făcut asta a ştiut foarte bine că va provoca multe pagube”, a adăugat el.

Citește și : Guvernul sloven, obligat de justiție să finanţeze agenţia de presă STA

Spania nu s-a confruntat în această vară cu distrugeri extinse cauzate de incendiile de vegetaţie, aşa cum a fost cazul Greciei, Turciei şi al Italiei.

Până în prezent, flăcările au mistuit 74.260 de hectare în Spania, peste media din ultimii 10 ani, însă sub cele 190.000 de hectare distruse în 2012, anul cu cele mai severe incendii de vegetaţie din ultimul deceniu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.