Pompierii polonezi se luptă cu un incendiu masiv de vegetaţie în Parcul Naţional Biebrza – FOTO/VIDEO

Publicat:

Un incendiu de vegetaţie, care a izbucnit duminică în Parcul Naţional Biebrza din Polonia, continuă să se extindă în mai multe direcţii în zonă, au anunţat autorităţile parcului miercuri, când este marcată Ziua Internaţională a Pământului, relatează dpa, potrivit agerpres.

Până în prezent, în jur de 4.000 de hectare au fost afectate de incendiu, au afirmat oficialii pe baza imaginilor luate cu ajutorul dronelor şi din satelit. Parcul este cel mai mare din Polonia.


Citeşte şi: Trump îi urează ‘mult noroc’ lui Kim Jong Un, neştiind dacă este bolnav

Parcul naţional, situat în nord-estul ţării, protejează văile inundabile ale râului Biebrza şi găzduieşte o serie de specii rare, inclusiv elani, precum şi păsări de apă şi mlaştină.

În zona afectată accesul este dificil, ceea ce complică eforturile de stingere a incendiilor. Din cauza solurilor cu turbă şi a secetei care afectează parcul, focul stins la suprafaţă poate continua să ardă timp de zile sau săptămâni în sol şi poate fi ulterior răspândit de vânt.

Citeşte şi: Egiptul trimite în SUA un avion plin cu ajutoare medicale

În Polonia nu se aşteaptă precipitaţii în următoarele zile, a anunţat Institutul naţional de meteorologie IMGW-PIB. Ţara a cunoscut o iarnă extrem de uscată, fără un strat de zăpadă în marea majoritate a teritoriului său.

În parcul naţional au loc incendii aproape în fiecare an, însă de obicei pe o scară mult mai mică. Multe dintre ele sunt provocate neintenţionat de fermierii care ard iarba, activitate ilegală în Polonia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.