Pompierii thailandezi se luptă cu un masiv incendiu de pădure care ameninţă Capitala

Publicat:

Sute de pompieri şi soldaţi din Thailanda se luptau vineri cu un masiv incendiu de pădure izbucnit la mai puţin de 100 de kilometri de capitala Bangkok, pe fondul unui val de poluare atmosferică care a afectat deja 1,7 milioane de persoane de la începutul anului în regat, informează AFP, potrivit agerpres.

Incendiul a devastat deja cel puţin 800.000 de metri pătraţi de pădure, echivalentul a 100 de terenuri de fotbal, pe trei dealuri din provincia nord-estică Nakhon Nayok, iar două districte au fost declarate zone de urgenţă.


Citeşte şi: Democrația încă mai rezistă în Israel – Black News

Incendiul survine în condiţiile în care Thailanda se confruntă cu un vârf de poluare cauzat în parte de arderea miriştilor de către agricultori.

De la începutul anului, 1.730.000 de persoane au fost tratate în spitale pentru probleme respiratorii din cauza poluării aerului, potrivit ultimelor cifre date publicităţii de Ministerul Sănătăţii.

Incendiul nu ameninţă niciun centru urban, dar se află aproape de marginea Parcului Naţional Khao Yai, cel mai vechi parc naţional din regat, care face parte dintr-un complex de păduri incluse în patrimoniul UNESCO, care se întinde până la graniţa cu Cambodgia.

Premierul thailandez Prayut Chan-O-Cha l-a trimis pe ministrul său de interne pentru a coordona operaţiunile de pe teren, a indicat biroul său într-un comunicat.

“Premierul Prayut şi ministrul apărării monitorizează îndeaproape situaţia incendiului de pădure din Nakhon Nayok şi au ordonat organizaţiilor relevante să ajute la stingerea sa urgentă”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Anucha Burapachaisri.

Joi, Prayut, candidat la un nou mandat la alegerile din 14 mai, a cerut secretarului general al ASEAN (Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est) să îl ajute să coordoneze eforturile de reducere a poluării transfrontaliere cauzate de arderea miriştilor de către agricultori.

Citeşte şi: Până și aliații lui Putin se întorc împotriva lui – Black News

Agricultorii din întreaga Asie de Sud-Est ard în fiecare an, după recoltă, miriştile, ceea ce duce la o poluare atmosferică generalizată.

Nordul Thailandei este deosebit de afectat, iar, săptămâna aceasta, oraşele Chiang Mai şi Chiang Rai au ajuns în fruntea listei celor mai poluate oraşe din lume, întocmită de compania de monitorizare IQAir, devansând capitale precum New Delhi şi Beijing.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Maia Sandu s-a întâlnit cu coraportorii APCE

Maia Sandu s-a întâlnit cu coraportorii APCE Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevederen cu coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului...

Moldova va încheia un acord de cooperare tehnică și financiară cu Lituania

Moldova va încheia un acord de cooperare tehnică și financiară cu Lituania Republica Moldova va încheia un Acord de cooperare tehnică și financiară cu Lituania. Citește...

Ruşii răspund cu aceeaşi monedă: Un diplomat român a fost declarat persona non grata la Moscova

Un diplomat român a fost declarat persona non grata la Moscova Ambasadorul României la Moscova, Cristian Istrate, a fost convocat miercuri la Ministerul rus de...

UE autorizează un nou tratament pentru bronşita tabagică

UE autorizează un nou tratament pentru bronşita tabagică Comisia Europeană a autorizat comercializarea unui tratament ''vedetă'' pentru bronşita tabagică, produs de Sanofi, acest medicament, Dupixent, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.