X

Popșoi a vorbit, la New York, despre consolidarea păcii și securității internaționale

Popșoi a vorbit, la New York, despre consolidarea păcii și securității internaționale

Șeful diplomației moldovenești a vorbit, la New York, despre consolidarea păcii și securității internaționale, la Summit-ului Viitorului, care s-a  desfășurat în cadrul celei de-a 79-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

Citește și: Zeci de încălcări la frontieră. Mai mulți străini nu au fost autorizați să intre în țară

În discursul său, ministrul moldovean de Externe  a menționat că, pentru a soluționa multiplele probleme cu care se confruntă comunitatea internațională, „trebuie să existe cooperare și solidaritate între state”. Totodată, vicepremierul Mihai Popșoi a subliniat importanța digitalizării, dar și implicării tinerilor atât la nivel național, cât și internațional. De asemenea, viceprim-ministrul Republicii Moldova a reafirmat angajamentul țării noastre de a accelera implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Summit-ul Viitorului a reunit la sediul ONU din New York șefi de stat și de guverne pentru a aborda provocările critice și lacunele în guvernanța globală. S-au discutat subiecte precum schimbările climatice, crizele energetice și recesiunile economice, care, în ansamblu, afectează pacea internațională, securitatea și dezvoltarea durabilă.

După dezbateri, statele membre ale ONU au adoptat Pactul pentru Viitor, Pactul Digital și Declarația privind Generațiile Viitoare.

Tags: Mihai Popşoiministrul Afacerilor Externenew yorkPopșoi la New York
Știrile zilei