Popșoi cere o anchetă OSCE în dosarul asasinării lui Oleg Horjan

Publicat:

Popșoi cere o anchetă OSCE în dosarul asasinării lui Oleg Horjan

Mihail Popșoi, vicepreședintele Parlamentului, a venit cu un apel către partenerii externi să se implice în investigarea tuturor circumstanțelor omorului cetățeanului din stânga Nistrului, regiunea separatistă, Oleg Horjan.

Apelul a fost lansat de Popșoi la întrevederea cu Ambasadorul Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, aflat într-o vizită în Republica Moldova, transmite Moldpres.


Popșoi cere o anchetă OSCE

Discuțiile oficialilor au vizat și subiectul referitor la respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană, în special cazul de omor al cetățeanului Republicii Moldova Oleg Horjan.

Citeşte şi: CEC a aprobat Programul calendaristic pentru alegerile locale

Vicepreședintele Parlamentului a menționat că au fost organizate audieri parlamentare la acest subiect, autoritățile responsabile prezentând informațiile relevante pe care le dețin.

Oficialii au discutat și despre evoluțiile înregistrate în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, în contextul războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei și necesitatea continuării dialogului cu partenerii internaționali implicați în proces pentru a menține situația calmă și a preveni eventualele escaladări.

‘Suntem deschiși pentru dialog’

„Suntem deschiși pentru dialog și pledăm în continuare pentru soluționarea pașnică a conflictului”, a spus vicepreședintele Parlamentului.

În cadrul întrevederii au fost abordate și aspecte referitoare la agenda de integrare europeană a Republicii Moldova și beneficiile economice ale integrării europene pentru mediul de afaceri de pe ambele maluri ale râului Nistru.

„Vom continua să lucrăm pentru  integrarea economică și socială a cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului și să promovăm intensificarea contactelor între ei, inclusiv prin intermediul diferitelor proiecte”, a conchis Popșoi.

Reprezentantul special al OSCE a reiterat suportul Organizației pentru soluționarea pașnică a conflictului transnistrean.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io – Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io - Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar Jupiter ascunde...

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni

Dieta vegană vs. cea pe bază de carne: experimentul unor gemeni Având în vedere faptul că pe rețelele de socializare circulă numeroase diete care promit...

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu)

Microplasticele afectează fertilitatea bărbaților. Care sunt sursele prin care ajung în organism (studiu) Infertilitatea, adică imposibilitatea de a obține o sarcină după un an de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.