X

Popșoi cere o anchetă OSCE în dosarul asasinării lui Oleg Horjan

Popșoi cere o anchetă OSCE în dosarul asasinării lui Oleg Horjan

Mihail Popșoi, vicepreședintele Parlamentului, a venit cu un apel către partenerii externi să se implice în investigarea tuturor circumstanțelor omorului cetățeanului din stânga Nistrului, regiunea separatistă, Oleg Horjan.

Apelul a fost lansat de Popșoi la întrevederea cu Ambasadorul Thomas Mayr-Harting, reprezentantul special al președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, aflat într-o vizită în Republica Moldova, transmite Moldpres.

Popșoi cere o anchetă OSCE

Discuțiile oficialilor au vizat și subiectul referitor la respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană, în special cazul de omor al cetățeanului Republicii Moldova Oleg Horjan.

Citeşte şi: CEC a aprobat Programul calendaristic pentru alegerile locale

Vicepreședintele Parlamentului a menționat că au fost organizate audieri parlamentare la acest subiect, autoritățile responsabile prezentând informațiile relevante pe care le dețin.

Oficialii au discutat și despre evoluțiile înregistrate în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, în contextul războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei și necesitatea continuării dialogului cu partenerii internaționali implicați în proces pentru a menține situația calmă și a preveni eventualele escaladări.

‘Suntem deschiși pentru dialog’

„Suntem deschiși pentru dialog și pledăm în continuare pentru soluționarea pașnică a conflictului”, a spus vicepreședintele Parlamentului.

În cadrul întrevederii au fost abordate și aspecte referitoare la agenda de integrare europeană a Republicii Moldova și beneficiile economice ale integrării europene pentru mediul de afaceri de pe ambele maluri ale râului Nistru.

„Vom continua să lucrăm pentru  integrarea economică și socială a cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului și să promovăm intensificarea contactelor între ei, inclusiv prin intermediul diferitelor proiecte”, a conchis Popșoi.

Reprezentantul special al OSCE a reiterat suportul Organizației pentru soluționarea pașnică a conflictului transnistrean.

Tags: Mihail PopșoiOleg HorjanOrganizaţia de Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE)
Categorii: PoliticăȘtirile zilei