X

Popșoi critică dur Rusia: ‘A creat artificial Transnistria pentru a ne limita suveranitatea’

Popșoi critică dur Rusia: ‘A creat artificial Transnistria pentru a ne limita suveranitatea’

Viitorul regiunii transnistrene este inseparabil de Republica Moldova și este legat de Uniunea Europeană, a declarat vicepremierul și ministrul moldovean de Externe, Mihai Popșoi. În cadrul unei conferințe recente privind securitatea la Marea Neagră de la Odesa, Popșoi a declarat că autoritățile republicii lucrează în prezent la elaborarea unei strategii de reintegrare a regiunii transnistrene.

„Moldovenii care locuiesc în regiunea transnistreană, precum și mulți ruși care se află în Republica Moldova și în Transnistria, nu vor să aibă nimic în comun cu ideea vagă a unei „lumi rusești”, a declarat Popșoi, transmite Infotag.

Citeşte şi: Maia Sandu a discutat cu peste 10 lideri europeni și nord-americani – Stiripesurse.md

Potrivit lui Popșoi, tot mai mulți oameni își dau seama că viitorul Republicii Moldova și al regiunii transnistrene este și ar trebui să fie în Uniunea Europeană.

Popșoi critică dur Rusia: ‘A creat artificial Transnistria pentru a ne limita suveranitatea’

„Dacă vă uitați la date, acum regiunea transnistreană exportă mai mult de 70% din tot ceea ce produce în Uniunea Europeană. Și doar o mică parte merge în Federația Rusă sau în țările CSI”, a spus oficialul.

Ministrul a subliniat încă o dată faptul că autoritățile moldovenești încearcă să găsească o soluție „pașnică” pentru problema transnistreană.

„Aceasta nu este altceva decât o construcție artificială a Kremlinului pentru a limita suveranitatea Republicii Moldova. Regiunea transnistreană este parte integrantă a Republicii Moldova și suntem angajați să găsim o soluție pașnică la acest conflict”, a conchis vicepremierul.

Tags: kremlinMihai PopşoirusiaTransnistriauniunea europeana
Politică